• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye’den Nijer’e büyük yetim eğitim kompleksi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın farklı coğrafyalarında kalıcı eserler inşa etmeye devam ediyor. Son olarak, Nijer’in başkenti Niamey'e 10 kilometre uzaklıktaki Kollo bölgesinde inşa edilen Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi’nin açılışı yapıldı.

Kompleksin açılışına, Türkiye’nin Niamey Büyükelçisi Özgür Çınar, Nijer Kadınların Teşviki ve Çocukların Korunması Bakanı Allahoury Aminata Zourkaleini, İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri Emre Kaya ve Reşat Başer, bağışçı Adnan Dinç, vakıf yöneticileri, yerel yetkililer ve bölge halkı katıldı.

Bölgede yaşayan binlerce kişinin istifade edebileceği kompleksin içerisinde; 120 yetim çocuğun kalacağı yetimhane, camii, toplam 650 öğrenci kapasiteli ilkokul, ortaokul ve lise yer alıyor. Komplekste ayrıca, yetimlere ve bölge halkına hizmet sunacak sağlık ocağının yanı sıra misafirhane ve idari bina bulunuyor.

Öte yandan kompleksin su ihtiyacının karşılanması amacıyla açılan 10 ton kapasiteli depolu su kuyusu da hizmet vermeye başladı. 

Dinç Ailesi Yetim Eğitim Kompleksi, toplam 5 bin 50 metrekare büyüklüğünde bir alana kurulu bulunuyor.

HH aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, “YETIM” yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına YETIM yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir