• DOLAR 32.68
  • EURO 35.473
  • ALTIN 2506.2
  • ...
Türkiye'nin gastronomi alanındaki ilk mesleki ve teknik Anadolu lisesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılış töreninde Türkiye'nin ilk gastronomi mesleki ve teknik Anadolu lisesini Nevşehir'de açmaktan mutluluk duyduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 28 Şubat sürecinde katsayı uygulamasıyla tarumar edilen mesleki eğitimin çok güçlü bir şekilde küllerinden yeniden doğduğunu anlattı.

Katsayı uygulamasının akademik olarak başarılı öğrencileri mesleki eğitimden uzaklaştırdığını ve okullar arası başarı farkının derinleştirdiğini ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirilemez hâle getirdiğini kaydeden Özer, 2012 yılında uygulamanın kaldırılmasının ardından tüm millî eğitim bakanlarının, bürokratların mesleki eğitimi ayağa kaldırmak için çok ciddi projeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Artık meslek liselerinin akademik olarak başarılı öğrencilerin gittiği okullara dönüştüğünü belirten Özer, "Yüzde 1'lik başarı diliminden öğrencilerin geldiği meslek liselerimiz var. Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi... İnşallah bu lisemiz de artık yüzde 1'lik başarı diliminden öğrenci alacak." dedi.

Bugün ilk mesleki teknik Anadolu lisesi açılan gastronomi alanında da seferberlik başlattıklarına değinen Özer "Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde yürütmüş olduğumuz gastronomi ile ilgili geleneksel Türk mutfağının gün yüzüne çıkması, inovatif yaklaşımlarla yeniden tüketimde aktif olarak kullanılması, onun envanterinin çıkarılması, kayıt altına alınmasıyla ilgili Gastronomi seferberliği başlattık ve bunun için de farklı illerimizde akademiler kurmaya başladık ama ilk liseyi açmak, Nevşehir'e nasip oldu." dedi.

Emek veren herkese çok teşekkür ettiğini belirten Özer, burada Kapadokya Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa bir hedef için farklı birimlerin buluştuğu bir yönetim modeli inşa edileceğini söyledi. Özer, Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yalnızca eğitim verilmeyeceğini, aynı zamanda gastronomiyle ilgili AR-GE çalışmaları da yapılacağını aktardı. Bakan Özer, okulun hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir