• DOLAR 32.562
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2439.275
  • ...
Balıkesir'de dev köpek balığı paniği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balıkesir'in Gömeç ilçesinde bir balıkçı denizde görüntülediği köpekbalığının, yaklaşık 10 metre boyunda olduğunu savundu. Balıkçılık yapan Berat Üveyik,

“Kısa sürelide olsa videosunu çektiğim balığın boyu ve genişliği tekneminkinden çok daha uzundu. O an için karadan yaklaşık 20-25 metre uzaklıktaydım. Denizin yükseklik seviyesi de 2-2,5 metre civarındaydı. Kaya desen kaya değil, arkadaşıma seslendiğimde bunun suyun içindeki bir dalgıç olabileceğini düşündü. Ancak yanıma gelip, o an videosunu çekmekte olduğum deniz canlısını görünce o da çok şaşırdı. Balığın sadece kuyruğu bile içinde bulunduğumuz teknemin genişliğinden çok daha genişti. O an arkadaşımla benim korkudan elimiz ayağımız titredi. Aslında bu deniz canlısının daha çok video ve fotoğraflarını çekmek istiyordum. Ama o an korkudan bunu yapamadım” dedi.

Videoları izleyen Ayvalık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Turhallı ise, görüntülerdeki devasa balığın bir cins köpek balığı olduğunu ancak videolardaki görüntüye bakarak bunun tür tayinin yapılabilmesinin çok zor olduğunu dile getirdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir