• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Piyango Kumardır, Kumar Haramdır MİLLETİ GÜNAHA BULAŞTIRMAYIN
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AHMET TALİ / DOĞRUHABER

Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’de, "Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar) ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Onlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” (Mâide-90) buyurarak kumar ve diğer adı geçen haramlardan uzak durulmasını emrediyor. Ancak çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde ‘Milli Piyango’ adı altında bir kurum Müslümanları kumar bataklığına çekiyor. Yapılan reklamlarla toplumu zehirleyip insanlara hayaller satarak kumara bulaştırıyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan Alimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, Müslümanların bu kumardan uzak durması gerektiğini belirtti. Şimşek, Devletin de vatandaşlarını maddi manevi olarak zarara uğratan bu kumarı yasaklaması gerektiğini aksi halde Allah katında bunun hesabının ağır olacağının altını çizdi.

“BU TÜR ŞEYLERDEN KENDİMİZİ UZAK TUTMAMIZ LAZIM”

Şimşek, “Allahu Teala ayet-i kerimeyle, Peygamber efendimiz (s.a.s.) hadislerle kumar ve piyango çeşitleri gibi bu kumar çeşitlerinin tamamının haram olduğunu ve bunların şeytan işi pislik olduğunu ve Müslümanların bundan vazgeçmesi gerektiğini açık bir şekilde bize emrediyor. Dolayısıyla ben Müslümanım diyen her bir ferdin, Allahu Teala'nın kendileri için haram kıldığı bu tür şeylerden uzak durması lazım. Hele hele böyle özellikle sözde her ne kadar dinimizde bunun yeri olmasa bile daha doğrusu Hristiyanlıkta ta bunun yeri yok zaten. Hiçbir ilahi dinde bunun yeri yoktur. İslam'da ise hiç yeri yoktur. O yüzden bu tür şeylerden kendimizi uzak tutmamız lazım.” şeklinde konuştu.

“KUMARIN ŞİMDİYE KADAR KİMSEYE BİR FAYDASI OLMAMIŞTIR”

Bu tür kumar merkezlerinin tuzaklarına düşerek harama bulaşmanın hesabını Allah’a vermenin çok zor olacağını belirten Şimşek, şöyle devam etti: “Allahu Teala’nın bu emirlerine, Peygamber efendimizin (s.a.s.) hadisleri doğrultusunda dinimizin gereğini yerine getirmemiz lazım. Bunun şeytan işi bir pislik olduğunu Kur’an bize açıkça ifade ediyor. Bundan Müslümanların kendilerini korumaması aklan ziyan bir şeydir. Bu haramlara düşmemeliyiz. Bunun hesabını Allah’a veremeyiz. Kumarın şimdiye kadar kimseye bir faydası olmamıştır. Bazen televizyonda görüyoruz başörtülü bir kadın gidiyor bilet alıyor, bu cahillikten başka bir şey değil. Din ile ilgili bir cehaletin neticesi bu. Utanç vericidir yani. Bu bir kültür yıkımıdır. İnanç yıkımıdır. İnancından habersiz olan insanların içine düştüğü bir manzaradır bu. Maneviyatsız bir toplum yetiştirmenin neticesinde ortaya çıkan kötü manzaralardır bu. Bu yüzden inancımıza dönmemiz, ibadetimize yönelmemiz lazım. Müslüman olduğumuzu iddia ediyorsak dinimizi öğrenip yaşamamız lazım.”

“ÜLKEYİ YÖNETENLER BU KUMARI YASAKLAMALI”

Şimşek, “Allahu Teala bir şeyi haram kılmışsa, o şey haramdır. İsterseniz adına milli deyin ister başka bir şey haramsa haramdır. Bunu isterse devlet yapsın, isterse başka kurum fark etmez, bunun haram olmasını ortadan kaldırmaz. Bu millet Müslüman. Bu milletin idarecileri Müslüman. Bu yapılan şeyler de haram. Dolayısıyla devletin görevi özellikle bu ülkeyi yöneten ve bu ülkenin Müslüman halkın desteğiyle iktidara gelmiş olan bu insanların bu milleti haramlardan kaynaklanan manevi tehlikelerden koruma görevi var.” dedi.

Bu ülkeyi yönetenlerin bu milletin ıslahından da sorumlu olduğunu belirten Şimşek son olarak şunları kaydetti: “Bu milletin sokaklarını temizlemekle nasıl mükellefseniz, dünyevi ihtiyaçlarının temin etmekle mükellefseniz, bu milletin ıslahıyla da mükellefsiniz. Allah bunun hesabını soracaktır. Dolayısıyla bununla mücadele edilmesi gerekir. Bunun yasaklanması gerekirken; Devlet bu kumardan vergi alıyor. Bu kumarın zararları halka anlatılmalı insanlar bilinçlendirilmeli. Milli Eğitimden tutun Diyanete kadar ve bu ülkeyi yönetenler her vesileyle bu kumardan halkı muhafaza etmelidir. İnsanlarımız bu konuda en iyi şekilde bilinçlendirilmeli. Herkes bu konuda üzerine düşeni yapmalı. Yoksa görevini yapmayan herkes bundan mesuldür.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir