• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Rusya'dan "tavan fiyat" açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peskov, Rus doğal gaz ve petrolüne uygulanan tavan fiyatların yüksek olmasına rağmen kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Burada ilkelerle ilgili bir mesele söz konusu. Bu, piyasa koşullarında fiyatlandırma sürecine bir müdahaledir. Bugün böylesine cömert bir tavanı kabul edersek, yarın Rusya'nın çıkarlarına zarar veren tavanı kabul etmek zorunda kalırız" ifadelerine yer verdi.

Kremlin Sözcüsü Peskov, piyasa koşullarında fiyatlandırma sürecinin bu şekilde bozulmasına ve yok edilmesine asla razı olmayacaklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde AB ve G7 ülkelerinin Rus petrol fiyatlarına uyguladığı tavan fiyat kararına tepki gösteren Putin, alınan tavan fiyat kararının da dünya enerji piyasasında sorunlara yol açabileceğini söyleyerek, "Jeopolitik rakiplerimiz için amaç belli. Rus bütçesinin gelirlerini sınırlandırmak. Şu anda yapmak istedikleri şey sömürgeciliğin genlerindendir. Diğer ülkeleri soymaya ve onlardan çalmaya alışkınlar. Ancak bu tavan kararından bir şey kaybetmiyoruz. Rus petrol ve yakıt kompleksinde Rus bütçesi için bir kayıp olmadı" açıklamasını yapmıştı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir