• DOLAR 32.861
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2429.726
  • ...
Mardin'de hayırseverler tarafından yaptırılan cami ve medresenin açılışı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Artuklu ilçesine bağlı Kumlu mahallesinde 500 metre kare üzerinde kurulu, 3 katlı 1500 kapasiteli olan cami ve medrese programına İTİHADUL ULEMA medresesine mensup Seydalar, HÜDA PAR Genel Başkanvekili İshak Sağlam ve beraberindeki heyetle teşrif ettiler.

Kur'an'-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik açılış konuşmasını İTTİHADUL ULEMA üyesi molla Fesih Memiş gerçekleştirdi.

Açılış ile ilgili konuşan HÜDA PAR Genel Başkanvekili Sağlam, cami ve medreselerin İslam medeniyetinin ve Müslümanların merkezi konumda olduğunu belirtti.

Sağlam, "Bugün şunu özellikle belirtmek istiyorum ki Camiler ve medreseler İslam medeniyetinin merkezidirler ve olmaya devam edeceklerdir. Elhamdülillah bölgemiz bu konuda ilerdedir ve bunun önemine vakıftır. Bugün hayırlarını Yüce Rabbim hayırlarını dergah-ı izzetinde kabul etsin bu cami ve medresenin inşasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlara vesile olması için Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Genel Başkanvekili Sağlam'dan sonra cami ve medrese hakkında önemli açıklamalarda bulunan İTTİHADUL ULEMA üyesi molla Fesih Memiş, Yüce Allah'a yerleşim yerlerinin en sevimli olan mekanların cami ve medrese olduğuna dikkat çekti.

Konuşmalarına devam eden Memiş, " Yüce Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'Allah'ın camilerini, Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar inşa eder.' Yüce Rabbim böle güzel bir camiyi inşa etmeyi nasip ettiği gibi içinde de ibadet etmeyi nasip etsin inşallah. " dedi.

Program kurdele kesimi ve ikram edilen yemekle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir