• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Rus gemi sanayisinin kilit adamı aniden öldü!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şirket açıklamasında, "Admiralty Tersaneleri ve tüm ulusal gemi inşa endüstrisi, Genel Müdür Alexander Sergeevich Buzakov'un 66 yaşında ölümü nedeniyle tarifsiz bir kayıp yaşamıştır" denildi.

Birleşik Gemi İnşa Şirketi, Alexander Buzakov'un hayatını Rus deniz filosuna adadığına dikkat çekti. Müdür Buzakov, dün yeni denizaltı Velikie Luki'nin yüzdürme törenine katılmıştı. 

NEDEN ÖLDÜĞÜ BELİRTİLMEDİ
Nükleer olmayan denizaltı yapımında uzmanlaşmış dev Rus tersanesi yönetimi, genel müdürün 11 yıl görev yaptıktan sonra bugün aniden öldüğünü söylerken ayrıntı paylaşmadı.

Şirketin basın sorumlusunun açıklamasında "Buzakov, en karmaşık siparişlerin sorumluluğunu üstlendi ve her biriyle onurlu bir şekilde ilgilendi, böylece hem sektörde hem de tersane liderliğinde büyük bir itibar kazandı." denildi.

Ağustos 2012'den beri görev yürüten Buzakov'un başarısının, tersanenin nükleer olmayan denizaltılar, gemiler ve derin su araçları üretimini korumak ve güçlendirmek olduğu belitildi.

Alexander Buzakov'un arkadaşları, meslektaşları ve öğrencileri onun zamansız ve trajik bir şekilde öldüğünü ancak tüm gücünü ve bilgisini ortaya koyduğu çalışmalarının kesinlikle sürdürüleceğini söylediler.

Reuters, TASS

Bu haberler de ilginizi çekebilir