• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti'nden Mısır açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, Mısır'da batı destekli ordunun Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan'ül Müslimin Cemaati'ne yönelik gerçekleştirilen darbeyi ve yaşanan gözaltı olaylarını şiddetle kınadıklarını açıkladı.


Mustazaflar Cemiyeti olarak darbeyi gerçekleştiren ordu ve destekleyicilerinin emperyalizm ve siyonizmin küresel çıkarlarına hizmet ettiklerine dikkat çekilen açıklamada, bunun Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği kazanımları ortadan kaldırmaya yönelik olduğuna işaret etti.


Açıklamanın devamında, "Ayakları üstünde dik durmaya çalışan İslam ümmetinin her bir parçasına yönelik başlatılan devirme siyasetinin güdüldüğü günümüzde, Mısır tarihinin ilk seçilen sivil cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye, Hürriyet ve Adalet Partisi ile İhvan'ul Müslim Cemaati'ne yönelik gerçekleştirilen darbe ve tutuklamalar aslında Mısır halkına, onun iradesine yönelik bir darbedir" ifadelerine yer verildi.


Açıklamada, "Tahrir devrimi" ile başlayan sürecin bugün seçimle başa gelmiş sivil idareye yönelik darbeye dönüşmesi, İslam'dan rahatsız olan uluslararası komple merkezlerinin boş durmadığını bir kez daha gösterdiğine vurgu yapıldı.


Mısır halkının yarısından fazlasının oyunu alarak seçilen ve halkın iradesine karşı yapılan bu darbe karşısında dik duracaklarını açıklayan Mursi'yi bu tavrından dolayı tebrik edildiği açıklamada, "Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır halkını da kazanımlarını korumaya ve cuntacılara karşı onurlu bir şekilde direnmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi.


Açıklamada son olarak, "Mısır halkı bu askeri darbeyi püskürtmeli, ülkeler işgal ederek süslü vaatlerde bulunan Batı ve Amerika'nın, halkın iradesine karşı duramayacağını, darbeden yana tavır takınan ikiyüzlülelere bunu bir kez daha göstermelidir.

Ak Parti Hükümeti, sadece açıklamalarla yetinmemeli, uluslararası alanda da girişimlerini arttırmalı ve cuntacıları tanımadığını derhal ilan etmelidir.

Mustazaflar Cemiyeti olarak Mısır halkının seçilmiş Cumhurbaşkanı M. Mursi'nin yanında olduğumuzu, Mısır halkının haklı mücadelesini ve onurlu direnişini desteklediğimizi ilan ediyoruz.

Bu münasebetle Mısır'daki askeri darbeyi kınadığımızı bir kez daha ilan ediyor, tüm şubelerimizi ve duyarlı Müslümanları tepkilerini ortaya koymaya davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir