• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan, ulaşım sorunlarına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akyurt ilçe ziyaretinde HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan'a Başkan Yardımcısı Reşat Uşar ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti. 

Ziyaretlerde halktan Akyurt ilçesinin yerel ve genel sıkıntıları hakkında bilgi alan Karaarslan, başta ulaşım olmak üzere sağlık, eğitim ve ekonomide yaşanan sıkıntıların ivedilikle giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde Karaarslan, kimi esnafın derdini dinledi kimi esnafa ise HÜDA PAR'ın misyon ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ankara’da yaptıkları ziyaretler kapsamında Akyurt ilçe merkezini ziyaret ettiklerini belirten Karaarslan, “Yine her zamanki gibi esnafımızı tek tek ziyaret edip sorduk. Problemlerini tek tek dinledik. Yerel sorunlarını tek tek not ettik. Ülkenin genel siyasetine dair sorunları dinleme fırsatımız oldu. Bu anlamda sürekli sahada olduğumuzdan dolayı gerek yerel ve gerek genel sorunlara ilişkin elimizde oldukça birikmiş bir veri var. Halk ve esnaf ciddi anlamda siyasetçilerin gidişatlarından şikâyetçi. Yerel sorun olarak bazı örnekler verecek olursak Akyurt Devlet Hastanesinin yapıldığı yer noktasında halkın şikayetleri var. Hastanenin yapılacağı yer tespit edilirken hiçbir şekilde halkın maslahatının gözetilmemesi hastaneye ulaşımın zor olması hastanenin gerekli ihtiyacı karşılamaması vatandaşları Ankara’daki hastanelere yönlendirmektedir.” dedi.

“Vatandaşlarımızın ana problemlerinden bir tanesi Ankara’ya ulaşım sorunudur”

Karaarslan, “Vatandaşlarımızın ana problemlerinden bir tanesi Ankara’ya ulaşım sorunudur. Özellikle araç sayısının yetersiz olması bu nedenle de araçların içi çok sıkışık olması büyük sıkıntıdır. Bununla birlikte yine köylerde EGO’nun (Elektrik Gaz Otobüs) servis sayısının düşük olması bazı köylere günde bir sabah bir de akşamdan başka servisinin olmaması vatandaşımızın sıkıntısı. Özellikle hafta sonu ulaşım konusundaki problem daha da fazladır. İnsanların Ankara’ya ulaşımı gidecekleri yere ulaşım noktasında yaşanan sorunların bizzat çözülmesi gerekiyor. Bunun için özellikle yerel idarenin araç sayısını artırması koltuk sayısının fazla olan araçların getirilmesi ve bununla ilgili personel ihtiyacı varsa bunların giderilmesi lazım. Bu halkın en büyük beklentisi. Hastaneye ulaşım noktasında belediye gerekirse ücretsiz servisler koyması halkı bu problemlerini bir miktar giderecektir.” ifadelerine yer verdi.

“İdarecilerin milletimizin sorun ve sıkıntılarına eğilmesini istiyoruz”

Son olarak Karaarslan, “Eğitim ve okul ile ilgili sorunlar var. Bunların da çözümü kaymakamlık tarafından yapılmalıdır. Akyurt’ta genel problemler noktasında halkın alım gücünün düşük olması, esnafın iş yapamaması, özellikle elektrik faturaların fazla gelmesi, doğal gaz bedelinin fazla olmasından dolayı birçok esnaf doğal gazı kapılarına kadar getirmiş ama projelendirilmemesi ve çekilmemiş olmasından dolayı da yine ciddi bir problem konusudur. Bunun yine ana sebeplerinden bir tanesi de doğal gaz fiyatlarının fazla olmasıdır. Dükkanına girdiğimiz esnafın dükkanları çok soğuk. Esnafın nasırlı elleri buz tutmuş durumda, soğuk ortamdan dolayı gözleri yaşlı bu da bizi duygulandırdı. Tüm idarecilerimiz başta muhtarlarımızdan belediye başkanı ve encümenine kadar, encümenden tutalım milletvekillerine kadar hepsinin halkın yanında olmasını istiyoruz. Milletimizin sorun ve sıkıntılarına eğilmesini istiyoruz. Maalesef insanımız Meclise girdikten sonra milletvekilleri kendilerini unuttuğundan şikâyetçi. Bunun değişmesi lazım. Seçimden seçime ziyaret edilen esnaf bunun çok samimi olmadığını düşünüyor.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir