• DOLAR 32.292
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2410.951
  • ...
Hürjet 2023'te havalanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağustos 2017'de Jet Eğitim Uçağı Geliştirme Projesi olarak başlatılan Hürjet'in havalanmasına günler kaldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Hürjet Projesi'nde ilk uçuşa yönelik çalışmalar ise hâlâ devam ediyor.  

Tek motorlu ve tandem kokpitli Hürjet, üstün performans özellikleri ile modern savaş uçağı eğitiminde kritik bir rol oynamak üzere tasarlandı. Hürjet, harbe hazırlık geçiş eğitimi, hava devriyesi (silahlı ve silahsız) ve akrobatik gösteri uçağı gibi roller icra edebilecek.

Yaklaşık 14 metre uzunlukta, 5 metre yükseklikte ve 9,5 metre kanat açıklığında olacak Hürjet, 1,4 mach hıza ulaşabilecek, azami 45 bin feet seviyesinde uçuş gerçekleştirebilecek.

Uçakta üçer adet kanat altında ve bir adet gövde altında olmak üzere 7 istasyon bulunabilecek, bunlara farklı faydalı yükler takılabilecek. Hürjet, 3 tona yakın faydalı yük taşıyabilecek.

Aynı zamanda dayanım testinde kullanılacak prototip hangardan çıktı, uçuş yapacak prototiple yakın zamanda yer testlerine başlanacak.

TRT HABER

Bu haberler de ilginizi çekebilir