• DOLAR 32.387
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2390.874
  • ...
Dağın yamaçlarına çuval çuval döktüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ta örnek alınacak bir projeye gidildi. Gerçekleştirilecek proje kapsamında kentte yeşil bir kuşak oluşturmak için dağın yamaçlarına yüzlerce kilo sedir tohumu ekildi.

Elbistan Orman İşletme Şefliği yetkilileri tarafından ekilen tohumların, kar yağışı ile birlikte filizlenerek Elbistan’ın simgesi olan Şar Dağı’nı yemyeşil bir görüntüye kavuşturması hedefleniyor.

Elbistan Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, proje kapsamında şunları söyledi; 

“Şehrimizdeki ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili yeni bir planlama yaptık. İlçemizin birçok bölgesinde peyderpey yapılan ağaçlandırma faaliyetleri var. Bunu, karpelli sedir tohumu ekimi metoduyla desteklemek istedik. Bu doğrultuda da yağışla birlikte Şar Dağı’nın sarp ve kayalık olduğu için fidan dikimine elverişli olmayan yerlerine 500 kilogram sedir tohumu ekimini başlattık.Kar yağmadan önce başlanılan sedir ekimimiz dağın her iki yüzünde de devam ediyor. Karla birlikte ekilen tohumların filizlendikten sonra fidana ve gelecekte de yeşil bir kuşak halinde sedir ormanına dönüşmesini arzu ediyoruz. İnşallah, el birliği ile bin yıl yaşayan eşsiz güzellikteki sedir ağaçlarını geleceğimize de miras bırakmış olacağız” 

Bu haberler de ilginizi çekebilir