• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Peygamber Efendimize hakaret eden hadsiz, rekor imzayla mahkemede
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'a tepkiler dinmiyor.

Senaryo yazımı dersinde, müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimize hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle her kesimin tepkisini toplayan akademisyen Uğur Kutay hakkında suç duyurusu yağıyor.

Peygamber sevdalısı bin 680 vatandaş, Kutay'ın cezalandırılması için yargıya başvurdu. Müdafaa-i İslam Hareketi Derneği, Kutay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Rekor imzaya sahip suç duyurusunda Kutay'ın, TCK 125 ve 216'ıncı maddeleri gereği cezalandırılması istendi.

"KAMU BARIŞINI TEHLİKEYE SOKACAK SÖZLER"

Rekor imzaya sahip suç duyurusunda, "Şikayet konusu ifadeler, çirkin ve seviyesiz hakaretler, kullanmış olduğu alaycı üslup toplumumuzda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini hoşgörüyü yok edecek, kamplaşma yaratacak, insanları karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımaktadır." denildi.

PEYGAMBERİMİZE HAKARET ETMEYE KALKTI
Dilekçede, "Şüpheli, bu hakaret içeren beyanı ile çoğunluğu Müslüman bir toplumu tahrik etmekte ve aşağılamaktadır. Toplumu ayrıştıran ve bölen bir yaklaşım sergileyen, insanların dini değerlerini, benimsedikleri dini görüşü ve lider olarak bildikleri Peygamber Hz. Muhammed (sav)'i kendince- aşağılama yolunu seçerek şüphelinin açıkça saldırgan ve aşağılama gayesi ile suç işlediği sabittir." sözleri yer aldı.

Şüpheli Kutay'ın hakaretamiz ifadelerinin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir