• DOLAR 32.604
  • EURO 35.384
  • ALTIN 2470.597
  • ...
Milli Takım Şefi Ray: Takviye ürünlerin yerine organik ürünler tüketilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Normal beslenmeyi takviye etmek amacıyla günlük alım dozu belirlenmiş ürünler takviye edici gıdalar olarak adlandırılıyor.

Takviye ürünlerin vücuda enerji verdiğini söyleyen Güneydoğu Gastronomi ve Eğitimciler Derneği Onursal Başkanı Milli Takım Şefi Emrah Ray, takviye edici ürünlerin sağlıklı olmadığını ifade etti.

Takviye edici ürünleri en çok sporcuların kullandığını belirten Ray, takviye ürünlerin sıvı, toz ve kapsül şeklinde tüketildiğini söyledi.

Takviye edici ürünlerin yerine organik sebze ve meyve tüketilmesini tavsiye eden Ray, et ve bakliyat ürünlerinde proteinin takviye gıdalarındaki proteinden fazla olduğuna dikkat çekti.

"Takviye ürünleri sağlıklı bulmuyorum"

Takviye ürünlerin sağlıklı olmadığını ifade eden Ray, "Takviye ürünün 3-4 çeşidi mevcuttur. Kapsül, toz ve sıvı şekilde tüketilen ek gıdalardır. Takviye ürünleri sağlıklı bulmuyorum. Sağlık açısından tüketilmesi uygun gıdalar değil. Günümüzde spor yapanlar takviye ürünü sağlıklı buluyor ama takviye ürünlerden daha sağlıklı ürünlerimiz var. Tropikal meyve sebzelere yönelirse iyi olur." dedi.

"Takviye ürünlerin yerine organik ürünlerin tüketilmesi daha mantıklıdır"

Takviye gıda ürünlerinin yerine organik ürün tüketilmesini tavsiye eden Ray, "Takviye gıdaların enerji verdiği söyleniyor ama sağlıklı olduğunu söylenemez. Takviye ürün piyasada satılıyor. Sağlık Bakanlığının ve Tarım Bakanlığının onayından geçen ürünler olduğu için sağlıksız denemez. Takviye ürünlerin yerine organik ürünlerin tüketilmesi daha mantıklıdır. Sağlık açısından organik ürünlerin tüketilmesi daha uygundur.  Takviye ürünler genel olarak enerji verir, tokluk hissiyatı verdiğinden besin almayı engeller. Kilosuna, fiziğine dikkat edenlerin tercih ettiği ürünlerdir. Özellikle sporcuların tükettiği toz ve sıvı ek gıdalar var. Bu gıdalar protein ağırlıklıdır. Et ürünlerini ve bakliyat ürünlerini düzenli şekilde tüketirsek o besinlerdeki protein daha fazladır. Organik olarak aldığın besinle; yapay bir kapsül şeklindeki besinin çok farklı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

"Fazla tüketilmesi çok ciddi hasarlara yol açabilir"

Takviye ürünlerinin fazla tüketilmesinin zararlı olduğunu vurgulayan Ray, "Takviye ürünlerinin fazla tüketilmesi çok ciddi hasarlara yol açabilir. Sağlıklı bir insan takviye gıda tüketmemeli. İlerleyen süreçte sağlık problemleri yaşanabilir. Takviye gıdaları kullanan belli bir kitle var. Organik ürünlerle beslenmekten yanayım. Organik tüketildiğinde ek gıdalardan daha faydalı olduğu görülecektir. Karnabahar, brokoli ve enginar gibi benzer ürünler tüketirsek, sebze ve meyveyle beslenirsek daha güzel vitaminler elde ederiz. C vitamini olan elma, portakal ve mandalina tüketilmesini tavsiye ederim." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir