• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Batman'daki STK'lar İHL için platform kurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları (STK), gündemden düşmeyen Batman'ın en büyük sorunlarından biri olan İmam Hatip Liseleri (İHL) için bir kez daha toplandı. Batman'ın adeta kanayan yarası haline gelen İmam Hatip Liselerinin (İHL) eksiklikleri ve azlığı ile ilgili sorunları konuşan STK'lar, sorunun çözümü noktasında istişarelerde bulunarak Batman İmam Hatip Girişimi adı altında bir platform kurdu.

Memur-Sen Batman Temsilciliğinde yapılan toplantıda, Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batman İmam Hatip-Der Başkanı Molla Osman Teyfur, Öğ-Der Başkanı Abdurrahim Aslan, Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Lokman Özkan, Bilge-Der Başkanı Şehmus Nasıroğlu, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Davut Okçu, Ensar Vakfı Şube Başkanı Abdusselam Batu, Aile-Der Şube yetkilisi Süleyman Beyaz, Merkez Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkanı Metin Sevim ve Özgür-Der Başkan Yardımcısı Şefik Sevim hazır bulundu.


Katılımcılar, kendi aralarında bir heyet oluşturarak Batman'daki İHL'lerin azlığı ve sorunlarını bir rapor şeklinde ilk olarak il yetkililerine ve daha sonra yüksek makamlara iletmek ve çözüm yollarını ortaya koymak için girişimlerde bulunacaklarını söylediler.


Konu ile ilgili bilgi veren Memur-Sen Batman Şube Başkanı M.Şafi Özperk, Batman halkının yoğun talebi üzerine Batman'daki duyarlı STK'lar olarak Batman'daki İHL'lerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Batman İmam Hatip Girişimi adı altında bir platform kurduklarını belirtti.

İmam hatip liselerin artırılmasını talep ediyoruz
Batman İmam Hatip Girişimi kurmalarındaki temel amacı anlatan Özperk, "Girişim kurmamızdaki amaç, Batman'da yetersiz imam hatip lisesi ve müstakil ortaokulun bulunmayışıdır. Gerçekten bu konuda Batman uyuşturucu kullanımı, sanal kumar, kötü niyetle internet kullanımı ve hırsızlık gibi pek çok suça bulaşmada zirveye tırmanan bir il iken, bizler bu işin en iyi ilacının imam hatip liseleri olduğu inancından hareketle bu liselerin artırılmasını talep ediyoruz. Bu anlamıyla Batman İmam Hatip Girişimi olarak bir rapor hazırlıyoruz. Bu raporu öncelikle Hükümeti temsilen ildeki AK Parti teşkilatına, Maliye Bakanımıza, Milletvekilimiz Ziver Özdemir'e ve daha sonra kamuoyuna paylaşacağız" dedi.

İl ve ilçelerdeki imam hatip liselerin önümüzdeki sene itibariyle derslik yetersizliğinden dolayı öğrenci alamayacağına dikkat çeken Özperk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler, hantallaşan bürokrasiyi yenmek adına ve uyuyanları uyandırmak adına bu girişimi kurduk. Bu girişim ile bizler, kamuoyuna ve Hükümete bu talebimizi yüksek sesle dile getireceğiz. Umuyoruz ki, manevi yönde toplumun tedavisinde çok ciddi rol üstlenen imam hatip okullarının sayılarının arttırılması için yetkililer de bu adımı atarlar ve bu konuda bize destek olurlar."

İmam hatipler nesli yetiştirme potansiyeline sahiptir
Bir hafta önce Batman'daki imam hatip lise ve ortaokulların sorunları ve eksikliklerine dikkat çekmek amacıyla STK'lar olarak bir araya geldiklerini ifade eden Özgür-Der Başkan Yardımcısı Şefik Sevim, "STK'lar olarak Batman İmam Hatip Girişimi kurduk. Temel hedef ve anlayışımız gerek Kur'an-ı Kerim ve gerekse diğer dini bilgileri hayati bir eğitimin parçası olarak gören hassasiyetimize binaen il ve ilçelerimizdeki imam hatip okulların fiziki ve derslik sıkıntısı açısından ciddi bir ihtiyacın olduğu endişesiyle hareket etmeye çalışıyoruz. Bu amaçla bununla ilgili gerekli raporlarımızı ilgili yerlere ve kamuoyuna paylaşmadır. Bu çerçevede bu endişeyi ve bu hassasiyeti yaşayan ve hisseden kuruluşlarımız olarak bizler bunu bir iradeye dönüştürme anlayışı içerisindeyiz. Çünkü imam hatiplerin, bu ülke ve coğrafyanın toplumsal ve sosyal şartları açısından önemli bir nesli yetiştirme potansiyeline sahip olduğunu düşünüyoruz. Özellikle son dönemlerde yakıcı yozlaşmaya karşı kendi değerlerini, kutsallarını, medeniyet ve dinamiğini esas alan bir gençliğin bir neslin inşası için bunu bir ibadi hassasiyet olarak görüyoruz. Bu endişeyle bizler, bu iradeyi ortaya koyma amacındayız" ifadelerini kullandı.

Mevcut imam hatipler Batman'daki ihtiyacı karşılayacak düzeyde değil
Batman'da imam hatip okulları ihtiyacının olduğunu vurgulayan İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Davut Okçu, "2013-2014 eğitim-öğretim yılına hazırlık yapılırken pek çok okul dönüştürülüyor. Batman'daki STK'lar olarak imam hatip okulları ihtiyacını karşılamak üzere Batman İmam Hatip Girişimi adı altında bir platform kuruldu. Bu platform önümüzdeki günlerde bazı okulların imam hatip lisesine dönüştürülmesi, gerek bağımsız ortaokul, gerek kız imam hatip lisesi ya da karma imam hatip lisesine dönüştürülmesi gereken ortaokullar ile ilgili bir hazırlık yapılacak ve bu kamuoyuna paylaşılacak. Çünkü eğitim hakkı çerçevesinde veliler çocuklarını imam hatip okullarına göndermek istiyor. Ama mevcut tablo Batman kamuoyunun ihtiyacını karşılayacak düzeyde değil. Bu yüzden Batman İmam Hatip Girişimi adıyla yeni bir platform önümüzdeki günlerde yoğun bir mesai yapacak" dedi. (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir