• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...

MUŞ - Muş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda yapılan toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, İŞKUR İl Müdür Vekili Emiral Sabri Muyan, Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Cengiz ve işverenler katıldı.

Toplantının konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdür Vekili Emiral Sabri Muyan, 19 bin 549 kayıtlı işsiz gencin olduğunu ve bunlardan yüzde 40'nın daha iyi iş arayışı içerisinde olduğunu söyledi.

Muyan konuşmasında, "Genç istihdamını desteklemek amacı ile başlatılan projelere ülkemiz genelinde yüksek meblağda bir finansman sağlanacaktır. Gençler gelişen sektörlere göre eğitilerek istihdam edilecektir. Türkiye İş Kurumu'nun operasyon faydalanıcısı olarak yürüteceği bu program kapsamında, gençlerin istihdam edilmesine, girişimcilik becerilerinin arttırılmasına, arz talep arasındaki uyuma katkı sağlanmasına, aktif işgücü piyasası politikaları oluşturulmasına, gençler için oryantasyon, profil çıkarma, danışmanlık, staj, eşleştirme gibi hizmetler sağlanmasına, okul sonrası işe geçişin kolaylaştırılmasına, üniversite ve sanayi arasında daha güçlü işbirliği bağlarının oluşturulmasına yönelik tasarlanan projeler finanse edilecektir." İfadelerini kullandı.

Proje sayesinde gençlerin farklı alanlarda eğitimlerine göre belirli kategorilerde istihdama yönelik çeşitli projeleri sunma fırsatı olduğunu belirten Muyan, "Bu süreç içinde yeni gelişen iş alanları, gençlerin ilgisini çekecek yeni iş fırsatları bu süreç içerisinde paylaşılacak, bu alanlarda yapılacak projelerle gençlerin ilgi duyacağı sektörün aynı noktalarda ne gibi işgücüne ihtiyacı olacaksa, o gibi noktalarda çalışmaları yapılacak." dedi.

Mevcut İŞKUR verilerine göre sisteme kayıtlı işgücü sayısının 19 bin 549 kişi olduğu, bunların yaklaşık yüzde 40 ı daha iyi şartlarda iş arayanlar olduğunu ifade eden Muyan, bunların yüzde 30' unun ilk kez iş hayatına atılan , yüzde 30'unun ise işe yerleşmiş olanlar olduğunu belirtti.

İşe yerleşenlerin yüzde 65'inin ise gençlerden oluştuğuna dikkat çeken Muyan, bu projenin Muş adına, Muş'ta yaşayan gençler adına yararlı olması temennisinde bulunuldu.

Daha sonra konuşan Vali Vedat Büyükersoy, işsizliğin önlenmesi için istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini belirterek, işverenlerin sayısının artması halinde işsiz gençlerin sayısında da azalma olacağını belirtti.
Konuşmalardan sonra Uzman Nilüfer Şener slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgiler sundu.
(M. Şirin çağlayan İLKHA )