• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yolsuzluk soruşturmasına dahil mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Komisyonu sözcülerinden Eric Mamer, günlük basın toplantısında, "Avramopoulos⁩'un Komisyon'daki görevinin sona ermesinin akabinde, henüz 2 yıllık yasaklı olduğu süre dolmadan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş için lobicilik faaliyetleri yaparak Komisyon üyeleri ile insan hakları, dokunulmazlık ya da Katar ile ilgili bir şey görüşüp görüşmediğiyle" ilgili soru üzerine, Komisyonun bu konuda iç sorgulama yaptığını söyledi.

Mamer, Avramopoulos⁩'un 15-17 Kasım 2021'de birçok Komisyon üyesini ziyaret ettiği, bu görüşmelerin üyeler tarafından "kısa nezaket ziyareti" olarak tanımlandığı ve bunlardan hiçbirinde bahsi geçen konuların görüşülmediği ve Avramopoulos⁩'un söz konusu kuruluşu temsil etmediği bilgisine ulaşıldığını aktardı.

Sözcü, Komisyonun Avramopoulos'a görev süresi sonrası faaliyetinde belirtilen koşullara riayet edip etmediğine dair daha fazla bilgi almak için bir mektup yazdığını bildirdi.

Eski AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopoulos⁩'un görev süresi 30 Kasım 2019'da dolmuştu. Eski personelin Komisyonda lobicilik faaliyeti için iki yıllık bir "sakinleşme süresini" geçirmesi gerekiyor.

Komisyon, Avramopoulos'un kural ihlali yaptığını tespit ederse kınama cezası verebilecek ya da Avrupa Birliği Adalet Divanı'na sevk edebilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir