• DOLAR 34.201
  • EURO 38.035
  • ALTIN 2911.548
  • ...
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşüyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Genel Kurulunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Güzel'in "devamsızlık" nedeniyle milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon Raporu görüşüldü.

Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesinin Kürtlerin nezdinde Kürtlerin iradesinin yok sayılması olduğu iddiasında bulunan Tiryaki, "Kürtler başta olmak üzere, toplumun geniş kesimleri, siyasi çıkar amacıyla bir vekilin daha vekilliğinin düşürülmesine rıza göstermiyor ve rıza göstermeyecek." dedi.

Tiryaki'nin, Karma Komisyondaki görüşmeler sırasında AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can'ın "Bu bir siyasi karar" dediğini iddia etmesi üzerine, Can yerinden söz alarak konuşmasına açıklık getirdi.

Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi konusunun hukuki olduğunu vurgulayan Can, "Fakat bunun gündeme alınması siyasi saiklerle olur." dedi.

CHP ve İYİ Parti milletvekillerinin, Semra Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesini doğru bulmadığını ancak milletvekilliğinin düşürülmesi noktasında oy kullandığını hatırlatan Can, CHP ve İYİ Parti'nin siyasi saiklerle bu düşünceye vardıklarını söyledi.

Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduklarını söylediklerini belirterek, "Vakaya özel olarak silahlı bir ton fotoğraf, terör örgütü mensubiyeti... Ağırlıklı olarak milletvekillerimizin, partimizin görüşü nasıl şekillendi kamuoyunun malumu." sözlerini sarf etti.

Özel, milletvekillerinin kendi özgür iradeleriyle oy kullanacağını belirtti.

Meclis Başkanvekili Bilgiç, görüşmelerin tamamlandığını belirterek, Komisyon Raporunun açık oylamasının 24 saat geçtikten sonra yapılacağını bildirdi.

Genel Kurulda daha sonra, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerinde görüşmelere geçildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir