• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İslami şahsiyet ve değerlere yönelik saldırılara tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde kimi zaman kadın hakları, kimi zaman çocuk hakları, kimi zaman da özgürlük adına dini değerleri aşağılayan açıklamalarda artış yaşandığı belirtilen açıklamada, "Medyada, kamusal alanlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan hakaret içerikli bu provokatif yayınların hedefinin İslam’ın kutsal değerlerine yönelik olduğu aşikârdır. İslam dinin insanlar nezdindeki itibarını sarsmaya yönelik bu girişimler asla karşılık bulamayacak ve güneş balçıkla sıvanamayacaktır. Sergilenmek istenen bu senaryoyu 28 Şubat öncesi oluşturulan atmosferden ve medyadaki aktörlerinin yıllar sonra gelen itiraflarından dolayı çok iyi tanımaktayız." denildi.

"İslam’a ve kutsal değerlere saldırı düşünce özgürlüğü sayılamaz"

Saldırıların düşünce özgürlüğü olamayacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Bu bağlamda İslam’a ve kutsal değerlere saldırı hakaret, aşağılama ve tahrik hükmündedir. Hiçbir kimse, hiçbir zümre düşünce özgürlüğünü bahane ederek mukaddesata saldırma hakkını kendisinde bulamaz. Saldırıların kesinlikle düşünce ve ifade özgürlüğü ile hiçbir alakası bulunmamaktadır."

"İslam Peygamberi tüm insanlık için rol modeldir"

Peygamber sevgisinin Müslümanlar için canlarını korumaktan önce geldiği vurgulanan açıklamada, "Peygambere iman etmiş her can, onu korumaya, ona karşı yapılacak saldırılara karşı kendini siper etmeye her zaman hazırdır. Esasen hayatı boyunca insanları barış, hikmet ve merhamete çağıran; beşeriyeti cahiliyet bataklığından kurtarıp saadet asrına kavuşturan İslam Peygamberi tüm insanlık için rol modeldir. Bu sebeple insanlık tarihinin şahit olduğu en büyük inkılapçı olan Hazreti Muhammed'i daha yakından tanımak ve tanıtmaya devam edeceğiz. Şüphesiz zalimler istemese de Allah, nurunu tamamlayacaktır." ifadelerine yer verildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir