• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mahalleli su kesintilerine isyan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl’ün merkez mahallerinde su sorunu bitmiyor. Yeşilyurt mahallesi muhtarı ve beraberindeki mahalle sakinleri, su kesintisi ile alakalı basın açıklaması düzenledi. 

“Vatandaş artık su probleminin bir an önce giderilmesini istiyor”

Mahallelerinde yaklaşık bir buçuk yıldır su kesintisi olduğunu söyleyen Yeşilyurt Mahallesi muhtarı İrfan Açıkbaş, “Burada bulunmamızın sebebi, birçok mahallede olduğu gibi mahallemizde de su kesintileri var. Bundan dolayı mahalle sakinleriyle bir araya geldik. Bir buçuk yıldır su kesintileri yaşıyoruz. Bununla alakalı birçok platformda bu sorunu dile getirdik. Yerelde görüşmelerimiz oldu, sorunlarımızın çözüleceği söylendi. Ama maalesef bu sorunlarımız hala devam ediyor. Vatandaş artık su probleminin bir an önce giderilmesini istiyor.” dedi.

“Belediyeden su kesintileri ile ilgili adım bekliyoruz”

Muhtar İrfan Açıkbaş

Muhtar Açıkbaş, “Bundan yaklaşık 5-6 ay önce akşam saat 22:00 ve sabah saat 04.30'a kadar kesilen suyumuz şu an sabah 08:00’dan 14:00’a kadar kesiliyor. İnsanlar bu soğuk havalarda su depolarını çalıştıramıyor. Makinalarının bozulduğunu iddia eden vatandaşlarımız var. Belediye ile görüştüğümüzde depolarının olmadığından dolayı suyun azaldığını söylüyorlar ama başka mahallelerde görüyoruz ki depoları olmasına rağmen su kesintisi yaşayanlar var. Bir an önce su kesintilerinin son bulmasını istiyoruz. Bingöl gibi bir yerde her tarafında sular olmasına rağmen bu su kesintilerini kabul etmiyoruz. Belediyeden ilk etapta bu su kesintilerinin son bulması için adım bekliyoruz. Her gün mahalle sakinleri bizi arayıp sularının kesildiğini, ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getiriyorlar. Buradan belediye başkanına bir çağrıda bulunmak istiyoruz, su seviyeleri az olabilir, bazı sorunlar önceliklidir ve çözümü acildir, öncelikli meselelere ağırlık verirlerse en azından bu 6-7 ay içinde geçici bir çözüm bulsunlar ve daha sonra getirilmesi gereken suyu getirsinler. Artık bu işlerle uğraşmaktan sıkıldık. Bir an önce bu kesintilerin son bulmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kısmi zamanlı su bile bazı dairelere yetişmeden kesiliyor”

Hanifi Balat

Mahalle sakinlerinden Hanifi Balat, “Sıkıntımız çoktur, su bulamıyoruz, sabah 05 ile 07 arası 5 saat su bırakılıyor o da bazı dairelere yetişmeden kesiliyor. Belediye başkanı ile görüştüğümüzde bize 2 ay içerisinde su vereceğiz dediler hala bir şe yok. Geçenlerde bir arkadaşımız su şebekesi birimini arayıp tekrar durumu hatırlattı ancak bize muhatabınız biz değiliz diyerek ilgilenmediler. Sorunumuzla alakalı muhatap bulamıyoruz. Çoğu bayanlar çamaşır makinelerini yarıda kapatıp kovayla su takviyesi yaparak çamaşırlarını çıkarıp dışarda yıkamışlar. Bingöl’ün dört tarafı su ancak biz susuzuz. Allah bize yardım etsin.” dedi.

“Sabah namazında abdest alacak su bulamıyoruz”

Halil Kökten

Mahalle sakinlerinden Halil Kökten ise, “Sabah namazına kalkerken su ibriği ile abdest alıyoruz. Sular akmıyor, 07:30’da biraz akıyor beş kiloluk su kovası doldurmadan kesiliyor. Çamaşır makinelerini çalıştıramıyoruz, banyo yapamıyoruz. 20 günde bir banyo yapıyoruz. Memleketin her tarafı sudur ancak biz sıkıntı yaşıyoruz. Mahalle hepsi sıkıtı içerisindedir.” dedi.

Öte yandan mahallede bulunan bayanlar ise suların sürekli kesik olduğunu, bazı saatlerde geldiğini söyleyerek belirlenen saatlere dahi uyulmadığını söylediler. Mahallede bulunan bayanlar, çamaşır ve bulaşık yıkama ihtiyacımızı dahi karşılayamıyoruz, kışlık turşu hazırlama, halı yıkama veya sezonluk temizliklerimizi köyü olanlarımız köylerinde hazırladılar. Makineleri bozulanlar var. En temel ihtiyaç olan suyu neden bize çok görüyorlar diye tepki gösterdiler. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir