• DOLAR 34.255
  • EURO 37.553
  • ALTIN 2868.5
  • ...
Van'a 5 bin kişilik spor salonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van Valisi Münir Karaloğlu, inşaatı devam eden 5 bin kişilik Nur Tatar Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. İnşaat alanında çalışan işçilerle öğle yemeği yiyen Vali Karaloğlu, daha sonra spor salonunda incelemelerde bulundu.

 

İnşaatı ve işçiliğini beğenen Karaloğlu, kentin adeta bir şantiye alanına döndüğünü belirterek, bunlar bittiğinde kentin çok daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi.

 

5 bin kişilik spor salonunun yapımına bütçeden bir kaynak harcanmadığını belirten Vali Karaloğlu, "Beşyol mevkiinde bulunan 50. Yıl Kapalı Spor Salonumuzun arsası karşısında bu salonu yaptırıyoruz. Yani arsa karşılığı inşaat yaptırma betonu ile ihalesini yapmıştık. Araya deprem girdi, oradaki salon hasarlı oldu. Şuanda gördüğünüz gibi inşaat hızlandı. Bütün hızıyla devam ediyor. İnşallah gelecek sene bu dönemlerde teslim alacağız. Salon gerçekten hem seyirci kapasitesi bakımından, hem sosyal mekanları hem de çevresindeki deniz kortlara açık basket sahaları, açık voleybol sahalarıyla Van'a ve bölgeye çok şey katacak olan gençlerimizin spor yapma imkanlarını çok arttıracak uluslar arası müsabakaların yapılacağı nitelikli bir salon inşa ediliyor. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

 

"En büyük salonumuz 750 kişilikti"

İnşaattan ve gidişattan memnun olduklarını aktaran Karaloğlu, "Biz inşaattan memnunuz. İnşallah bu hızla devam ederlerse bu sene sezon bitmeden biz çatısını kapatmış oluruz. Dış cepheyi çıkmış oluruz. Gelecek inşaat döneminde de ince işlerini de bitirerek gelecek sene Temmuz-Ağustos gibi de insanımızın gençliğimizin hizmetine sokmuş oluruz. Biliyorsunuz Van'da söylediğimiz bazı eksik tesisler var. Altyapı olarak onlardan bir tanesi spor salonuydu. Bizim en büyük spor salonumuz 750 kişilikti. Şuanda bunun neredeyse 7 kat büyüğü 5 bin kişilik bir salon yapılıyor" şeklinde konuştu.

 

"Devam eden inşatlarımız tamamlandığında Van çok daha iyi bir noktaya gelir"

Kentte devam eden çalışmalardan da söz eden Karaloğlu, "Urartu Kongre Merkezimiz, Tuşba Kongremiz bir yapılıyor. Bir taraftan Urartu müzemiz devam ediyor, tekstil kentimiz devam ediyor. Şuanda kentin neresine bakarsanız bir inşaatımız var. Kent adeta şantiye gibi. İnşallah bu devam eden inşaatlarımız tesislerimiz tamamlandığında Van bugün bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya gelmiş olacak. İnşallah bittiğinde hem Van hem de bölge önemli bir tesis sahibi olmuş olacak" ifadelerini kullandı.

 

Karaloğlu incelemelerin ardından buradan ayrıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir