• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde KFA Fuarcılık Şirketi tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği, UTİB ve UHKİB işbirliğiyle, Junioshow Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim Çocuk İhtiyaçları Fuarının basın lansmanı düzenlendi.

Programda UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız ve BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş bulundu. 

11-14 Ocak tarihleri arasında yapılacak fuarın lansman toplantısında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)Başkanı İbrahim Burkay bir konuşma gerçekleştirdi.

"Pandemi süreci fırsatlarında yaşandığı bir süreci bizlere yaşattı"

Dünyanın enflasyon baskısı altında ciddi sıkıntılarla baş ettiğini söyleyen Burkay, "Dış ticarete dayalı üretim sorunları olan bölgeler, sıkıntılı coğrafyalar olarak ortaya çıkıyor. Bursa, ticarette ve saniyedeki gücüyle bu sıkıntıları az yaşayan şehirlerarasında geliyor. Pandemi süreci dünyada tedarik sürecindeki kırılmalar, sağlık ve ekonomideki bozulmalar, tehditlerin yanında ciddi fırsatlarında yaşandığı bir süreci bizlere yaşattı." diye belirtti.

Dünyada özellikle fuarcılık ve kongre turizmine bakıldığında bunların sanayi devrimiyle birlikte Avrupa'nın merkezinde olduğunu belirten Burkay, "Üç dört tane önemli ülkede bütün büyük fuar organizasyonları dünyada bu ülkelerde gerçekleştirilir. Son yirmi yılda üretimin ve sanayinin Asya Pasifik'e kaymasıyla özellikle dünyadaki sektörel alanda büyük fuarlar Asya Pasifik bölgesinde ve yine bu coğrafyanın en önemli üretim merkezi olan Türkiye'mizde gerçekleşmektedir." dedi.

"Bursa en iyi organizasyonları gerçekleştirecek güce sahip"

Burkay, "Bursa üreten bir kent. Dünyaya en iyi şekilde sunacak organizasyonları gerçekleştirebilecek güce sahip olan bir kent. O anlamda iki bin on üç yılında göreve geldiğimiz günden bugüne Bursa'da sadece iki fuarı vardı. Kitap ve tarım fuarıydı. Bugün yirmiye yakın uluslararası hüviyete fuar organizasyonu gerçekleştiriyoruz Bursa'mızda. Bunun en büyük avantajı dünyadaki alıcıların bu platformda Bursa'mıza gelerek aynı zamanda sadece fuar alanında değil, şirketlerimizde, üretim alanlarımızda da onları misafir edip ağırlayarak şirketlerimizin potansiyelini ve gücünü onlara birebir tanıtabilme imkanı sunuyor. O yüzden bu çok kıymetlidir." diye konuştu.

JUNIOSHOW Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı’nda yılın ilk buluşması 11 – 14 Ocak 2023 tarihlerinde yapılacak. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız