• DOLAR 34.285
  • EURO 37.662
  • ALTIN 2887.361
  • ...
Mahallelinin eylemi sonuç verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek Selimpınar Mahallesi sakinleri, mahallelerinde üst geçit olmadığı için çok sayıda vatandaşın araç çarpması sonucu hayatını kaybettiğini belirterek üst geçit yapılmasını istemişti. Seslerini yetkililere duyuran mahalle sakinleri, üst geçit çalışmalarının başlamasıyla rahat bir nefes aldı.

 

Selimpınar Mahallesi'nde 23 Nisan 2013 tarihinde yaşanan trafik kazasının ardından üst geçit olmadığı gerekçesiyle eylem yapan mahalle sakinleri, 1 saat boyunca Siverek-Diyarbakır Karayolu'nu trafiğe kapatmıştı.

 

Yolu yeniden trafiğe açmak için girişimlerde bulunan Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, telefon ile Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen'i arayarak, mahalle muhtarı Bubo Tata'yı telefonda görüştürmüştü.

 

Görüşmenin ardından Gülen'den üst geçit ile ilgili çalışmalara başlanılacağı sözünü alan mahalle sakinleri, 1 saat süren eylemlerini sonlandırmışlardı.

 

Diyarbakır Karayolları 9. Bölge Müdürü Şamil Gülen'in sözünü verdiği 30 metre uzunluğundaki 6 metre genişliğindeki üst geçidin temelleri bugün atıldı.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, "Bundan yaklaşık olarak 2 ay önce mahalle sakinleri Selimpınar İlk ve Orta Okulu güzergâhında yaşanan trafik kazasının ardından yolu kapatmışlardı. Bizde teşkilat olarak olay yerine gelip Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar kanalıyla çeşitli girişimlerde bulunduk. Mahalle muhtarı ile Karayolları 9. Bölge müdürünün telefon ile görüşmesini sağlayarak yolun yeniden trafiğe açılmasını sağladık. Sağ olsun Karayolları bölge müdürümüzün sözünü verdiği üst geçit çalışmaları bugün itibarıyla başladı. Tüm Siverek halkına hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir