• DOLAR 34.258
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2911.576
  • ...
"Tablet Bilgisayarlardan öğrenciler istediği siteye giremeyecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR- Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, okulların akıllı tahtalarla donatılması ve ders kitaplarının bilgisayar ortamına taşınmasını öngören 'Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi' (FATİH) Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Ağırbaş, proje kapsamında okullara dağıtılan Tablet Bilgisayarlardan, öğrencilerin sosyal paylaşım sitelerine erişemeyeceğinin altını çizdi.

 

Fatih Projesinde öğrencilerin istediği site ve istediği sayfaya erişemeyeceğine dikkat çeken Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, uygulamanın tamamen Milli Eğitim Bakanlığı'nın mevzuatına uygun olduğunu söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ağırbaş, öğrencilerin okullarda Tablet Bilgisayarlardan sosyal paylaşım sitelerine girme imkânı bulamayacaklarını ifade ederek, "Bizim buradaki internet seçeneğinde öğrencilerin dersleriyle ilgili ulaşmak istediği konuya en azından araştırma boyutuyla erişimin sağlanmasına dönük bir hizmet sunmadır. Uygulama tamamen dersin daha nitelikli işlenmesine dönük bir internet hizmetinin sunulmasıdır. Bakanlığın şu an kendi bakanlığın sayfasında, istediğiniz sosyal medyada şu an gündemde olan hususlarla ilgili zaten o tür sayfalara erişim bakanlık tarafından engelleniyor yani daha çok eğitim amaçlı sitelere ulaşabilmeye dönük bir hizmettir" dedi. (Osman İçli / Hüseyin Yalçın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir