• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İBB'ye kayyum mu atanacak? Bakan açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada verilen siyasi yasak ve 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası sonrasında ilk kez konuşan İçişleri Bakanı Soylu, 'İmamoğlu görevden alınacak mı?' sorusunu yanıtladı.

"KARAR HUKUKİ AÇIDAN DOĞRU"
İçişleri Bakanı Soylu, İmamoğlu'na verilen hapis cezasının 'hukuki' açıdan doğru olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Şunu söylemem gerekir, İmamoğlu seçildi Avrupa'da toplantıya gitti orada Türkiye'yi şikayet etti. Avrupa'ya gittiği zaman Türkiye'yi şikayet etmemeli. Kimse gelip bize kendi muhalefetini şikayet etmiyor. Burada, İBB Başkanı Avrupa'ya gidiyor ve Avrupa'da bunu dile getiriyor. Bizi, eleştiriden daha önce suçlayıcı bir dil kullanıyor. Konuşmamım birinde 'Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden ahmak' dedim. Bunu söyledikten bir zaman dilimi sonra bana cevap veriyor. Cevabında dönüyor diyor ki kafasında anladığım kadarıyla benim söylediğim ahmak sözü var, başka konuya geçiyor. Esas diyor bu seçimi iptal edenler ahmaktır. Seçimi iptal edenler YSK'dır. YSK nihai kararı verir ve bu kararı vermiş. Ve bu kararı verene siz 'ahmak' diyorsunuz. YSK'yı eleştirirsiniz ama hakaret edemezsiniz, bu direkt hukukun konusudur. Dava açıldı, buraya kadar hiçbir problem yok. Bunlar baktılar ki davayla ilgili bir problem çıkabilir. Ondan sonra döndüler biz bu sözü Süleyman Soylu'ya söyledik dediler. Bu tamamen bir hukuk cambazlığıdır. Madem ben hakaret ettim, benimle ilgili dava açarsın. 13 Mayıs 2022'de bana hakaret davası açıyor. Neden? Yargılamanın gidişatını gördüğü andan itibaren biz bunu aslında Süleyman Soylu'ya söylemiştik diye. Ben o davanın tarafı değilim. Pozitif hukuk açısından karar doğru. Onlar başlarına gelen her şeyi benden biliyorlar. Burada şunu söylemek gerekir, böyle bir mahkeme görülüyor. Hukukun da kanunun da kendine ait cezası var. Bu ceza bir kamu görevlisini 2 yıldan fazla ceza alması münasebetiyle buna ait siyaseten yasaklanma getirileceği belli. Mahkeme bir karar vermiş, mahkemenin kararlarına bizim de itirazımız oluyor. Karar siyaseten yanlış demek hukuk devletinde olmaz. Karar hukuki açıdan doğru." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir