• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Vali Yardımcısı babasının katilini affetti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu hamle iki aşiret arasındaki 30 yıllık husumetin de son bulmasına vesile oldu.

Affedilen Abdul Ghafoor şunları söyledi: "Geçen 30 yılda pek çok kez hapse atıldım ve pek çok sorun yaşadım. Bugün affedildim ve son otuz yıllık acı sona erdi. Bundan mutluluk duydum."

Vali Yardımcısı Mevlevi Gül Muhammed'e sarılarak teşekkür etti.

Ghafoor, "Bir hata yaptım ve Mevlevi Gül Muhammed'in babasını öldürerek hayal kırıklığına uğrattım. Artık ailemle birlikte özgür ve rahat bir hayat yaşayabiliyor ve hiçbir gerginlik yaşamadan hayatıma devam edebiliyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Mevlevi Gül Muhammed, diğer yetkililerle birlikte mahkemeyi ziyaret etti ve mahkeme kararını dinledikten sonra Mevlevi, Abdul Ghafoor'u affettiğini açıkladı ve mahkemeden kısas emrini uygulamamasını istedi.

Mevlevi Gül Muhammed, “Hayattaki en iyi prensip affetmek ve bağışlamaktır. Babamın katilini affetmek benim kişisel kararım ve artık Abdul Ghafoor Shiberghan şehrindeki normal hayatına devam edebilir. ” dedi.

Ne olmuştu?

Seneler önce iki yüz büyükbaş hayvanın satışı konusunda bir anlaşmazlıkla başlayan çatışma iki aşiret arasında kan davasına yol açtığı ve çatışmalar meydana geldiği ifade edildi. Vali yardımcısının babasının katilini affetmesiyle iki aşiret arasındaki husumet de son bulmuş oldu.

İyilik hareketi

Bu konu hakkında Cevzcan İstihbarat İşleri Müdürü Mevlevi Khoshal, Yüce Allah'ın Kuran'da verdiği tüm uyarıları insanlığın hayatındaki düzen için olduğunu söyledi ve ekledi: “Af ve mağfiretin İslam dininde özel bir yeri vardır ve önemi büyüktür. Bunun örneği bugün Şaberghan şehrinde yenilenmiştir. Dilerim toplumdaki diğer insanlar da bu noktaya dikkat eder ve benzer bir olayla karşılaşırlarsa af ve uzlaşma yoluyla sorunları çözerler” dedi.

Kaynak: Pajhwok Afghan News

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir