• DOLAR 32.283
  • EURO 34.738
  • ALTIN 2401.079
  • ...
Demir rezervi bulunan bölge halkı destek istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi Bölgesi, Avnik demir madenleri bölgesinde geçtiğimiz aylarda yapılan sondaj çalışmaları sonucunda yaklaşık 300 milyon ton demir cevherinin bulunduğu açıklanmıştı.

Rezervin bulunmasından sonra yatırım kararı alınan bölge için özel bir maden şirketi tarafından yaklaşık 550 milyon dolarlık demir peletleme tesisinin kurulacağı belirtilmişti.

550 milyon dolarlık yatırımla kendi pelet ihtiyacının çoğunluğunun yurt içi kaynaklardan karşılayacak olan tesis, hem ülke ekonomisine katkıda bulunacak olması hem de istihdama olanak sağlayacak olması bölge insanlarında sevinçle karşılandı.

Bingöl-Avnik'teki maden sahasında kurulacak olan tesis tüm bölgede önemli ölçüde istihdam imkânı oluşturacak. Sadece tesisin inşaat süreçlerinde yaklaşık 2 bini aşkın, faaliyete geçtiğinde de yaklaşık bin kişilik istihdam sağlayarak bölge ekonomisine önemli katkıda bulunacak.

Genç İlçesine bağlı Yeniçevre köyü muhtarı Cezayir Koşan, bölgede istihdama önemli bir katkı sağlayacak olan yatırımın Bingöl Üniversitesi ve ilgili kurumlarca desteklenmesi talebinde bulundu.

Sosyal medyada yaptığı yazılı açıklamada muhtar Koşan, "Bölgemizde yapılacak demir peletleme tesisi gerek kurulum aşaması gerek sonrasında istihdama büyük bir katkı sağlayacak. İlimize daha önce SÜTAŞ gibi önemli bir yatırım geldi. Bu yatırım Bingöl Üniversitesi ve ilgili kurumlarca desteklendi. Bingöl Üniversitesi'nde SÜTAŞ'ın eleman ihtiyacını karşılayacak bölümler açıldı. Biz de Bingöl Üniversitesi bünyesinde Maden Mühendisliği bölümünün açılmasını istiyoruz. Gençlerimizin Bingöl'de okuyarak yine kendi illerinde, bu tesiste çalışmasını istiyoruz. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'ın bu çağrımıza kulak vermesini, talebimizi değerlendirmesini istiyoruz. Bingöl Üniversitesi'nde Maden Mühendisliği bölümünün açılması için bütün yetkililerimize sesleniyoruz. Böylesine önemli bir yatırım her yönüyle desteklenmelidir." şeklinde konuştu.

(İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir