• DOLAR 34.268
  • EURO 37.624
  • ALTIN 2916.05
  • ...
"Cezaevi yönetimi mahkûmlara baskı uyguluyor" iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - İHD Bingöl şubesine başvuran Tayyip Taş adında bir vatandaş, mağdur edildiklerini ileri sürdü.


Konuyla ilgili mağduriyetlerini dilen getiren Taş, "2010'da köyümüzde yaşanan bir kavgadan dolayı olay mahkemeye yansıdı. Mahkemede karşı taraf şikâyetinden vazgeçmesine rağmen anneme kamu davası açıldı. Dava annemin 3 yıl bir ay ceza almasıyla sonuçlandı. Biz bu kararı temyiz için Yargıtay'a gönderdik. Ceza onaylanmış ama cezasının onaylanmasında bize herhangi bir tebligat gönderilmedi. Ancak kardeşimi cezaevinde ziyarete gittiğimizde bu durumdan dolayı annem tutuklanarak cezaevine konuldu. Annem göğüs kanseri tedavisi görüyor. Aynı zamanda yüksek tansiyon hastası ve psikolojik tedavi görüyor. Biz bu yüzden sağlığı için endişeliyiz. Annemin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.


Bu durum kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden İHD Bingöl şubesi Başkanı M. Can İnce, "Hem mahkeme süreciyle ilgili gerekli bilgilendirme yapılmamış, hem de hasta ve tedavisi devam eden bir insanın bu şekilde tutuklanması bir insan hakkı ihlalidir. Bu mağduriyetin giderilmesi için biz gerekli hukuki girişimlerde bulunacağız. Yetkililerinde bir an önce bu insanı serbest bırakmasını istiyoruz" diye konuştu.


İnce, aynı zamanda kendilerine başvuran tutuklu ve hükümlü yakınlarının, cezaevi yönetiminin mahkûmlara baskı uygulandığını, ortak alan, haftalık bilgisayar ve telefon hakkında kısıtlamalar yaptığını dile getirdiklerini söyledi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir