• DOLAR 34.258
  • EURO 37.666
  • ALTIN 2914.288
  • ...
"Beşeri kanunlar hiç bir beşeri mutlu etmemiştir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Gaziantep Şube Başkanı Ömer Mert, devletin ve hükümetin yanlış politikaları nedeniyle toplumun televizyon dizilerinin yanı sıra mevcut eğitim sistemi ve banka faizleriyle sosyal ve ekonomik anlamda tam bir uçuruma yuvarlandığına dikkat çekti.


"Halk, TV'lere ve bankalara esir edildi"
Toplumun her geçen gün yaşamsal değerlerinden uzaklaştırıldığını vurgulayan Mert, son 10 yılda televizyonlarda yayınlanan 350 tür dizinin ortak konusunun ensest ilişki olduğunu, bununla birlikte 2009-2013 yılları arasında boşanma oranlarının evlilik oranlarını geçtiğini ve 68 milyon kredi kartı kullanıcısının çoğunluğunun bankalara borçlu olduğunu söyledi.


"Eğitim sistemi ve TV'ler toplumun bozulmasında rol almıştır"
Toplumun ciddi bir yozlaşma, ahlaksızlık ve bunalımla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Mert, " TV'lerin çoğu toplumun bozulmasında önemli derecede rol almış durumda. Toplumun değerleri dışında oluşturulan mevcut eğitim sistemi ise toplumun bozulmasında ikinci derecede rol alıyor" dedi.


Halkın ahlaksızlığın yanı sıra ekonomik anlamda da büyük bir kriz tehlikesiyle yüz yüze olduğunu belirten Mert, yüzde 67'sinin yabancıların elinde olan bankalara borçlandırıldığını vurguladı.


"Kendi elimizle batıyı zengin ediyoruz"
Türkiye ekonomisinin de pamuk ipliğine bağlı olduğunu belirten Mert, "IMF'ye borç bitti fakat yine geneli dışarıdan olmak üzere 500 milyar dolar gibi ciddi bir borçlanma söz konusudur. Türkiye halen faiz lobilerine her yıl 50 milyar dolar faiz ödüyor. Biz kendi elimizle batıyı zengin ediyoruz" ifadelerini kullandı.


"Beşeri kanunlar hiç bir beşeri mutlu etmemiştir"
Son yıllarda artan fuhuş olaylarının, boşanmaların ve cinayetlerin toplumsal bir cinnet halinin gösterdiğini belirten Mert, son olarak "Beşeri kanunlar hiç bir beşeri mutlu etmemiştir" dedi. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir