• DOLAR 34.259
  • EURO 37.618
  • ALTIN 2910.73
  • ...
Elazığ saniyede 300 litre daha fazla su içecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ Belediyesi, kent nüfusunun artış göstermesine bağlı olarak artan su ihtiyacını gidermek adına saniyede 300 litre daha fazla suyu abonelerine göndermeye başladı.

 

Bu kapsamda Elazığ Valisi Muammer Erol ve Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, P1 pompa istasyonunda bazı incelemelerde bulundu.

 

Elazığ Belediyesinin Mollakendi beldesinde bulunan ve 25 adet derin kuyulardan temin edilen suyun şehir merkezine ulaştırıldığını belirten İşletme ve İştirakler Müdürü Harun Tuzsuzoğlu, "Abone sayımız birkaç yıl öncesine kadar 70 bin civarındayken bugün abone sayımız 130 bin dolayında. Yani şehrin her geçen gün gelişmesi ve büyümesine bağlı olarak yeni yerleşim yerleri oluşuyor ve su ihtiyacı doğuyor. Abone sayımız 2 katına çıkarken bizler son yapmış olduğumuz çalışmalarla su miktarını 2 katından daha fazla bir seviyeye ulaştırdık. Pompa istasyonumuzda bulunan enerji nakil hattı, terfi hattı ve pompa ve elektrik panolarının devreye alınmasıyla birlikte saniyede 300 litre daha fazla suyu abonelere ulaştırıyoruz" dedi.

 

Tuzsuzoğlu konuşmasının sonunda, "Su konusu son derece riskli bir konu ve elektrik kesintisi başta olmak üzere arıza ve diğer nedenlerle oluşabilecek sıkıntıların önünde yer alıyoruz. Bugünden itibaren yeni yerleşim yerlerimiz olan Çayda Çıra Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi'nin üst kısımları, Ataşehir ve Sürsürü Mahallelerimizde bulunan abonelerimize daha fazla miktarda su sağlamış olacağız."şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir