• DOLAR 32.784
  • EURO 35.332
  • ALTIN 2445.074
  • ...
Tahin pekmez ikilisinin faydaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tahin pekmezin faydaları nelerdir?

Vücuda enerji veriyor
Tahin pekmez karışımının en temel özellikleri arasında vücuda enerji vermesi yer alıyor. Yorgunluk, halsizlik, bitkinlik gibi sorunlara karşı vücudun yanında yer alıyor. Bu özelliği sayesinde grip, nezle, soğuk algınlığı gibi sorunlar nedeniyle bitkin düşen vücudun da daha zinde olmasına destek oluyor.


Solunum yolu rahatsızlıklarına iyi geliyor
Tahin pekmez karışımı güçlü antioksidan özellikler göstererek vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı oluyor. Bu sayede solunum yolu sorunlarına iyi gelirken bademcik iltihaplanmasından astıma kadar birçok hastalığın vücutta oluşturduğu olumsuz etkileri de azaltıyor.


Kemiklerin sağlığını koruyor
Tahin pekmez karışımının içinde bolca kalsiyum bulunuyor. 100 gram tahinin içinde yaklaşık 426 mg, 100 gram pekmezin içinde de 400 mg kadar kalsiyum olduğu biliniyor. Bu sayede kemiklerin sağlığını korumaya yardımcı olan tahin pekmez karışımı gelişme dönemindeki çocuklara da öneriliyor.


Kansızlığa iyi geliyor
Bu karışım özellikle içindeki pekmezin etkisi sayesinde demir ihtiyacının bir kısmını karşılayabiliyor. Bu etkisi sayesinde kansızlık kan değeri düşüklüğü gibi sorunlara iyi geliyor.


Beynin sağlıkla çalışmasına yardımcı oluyor
Tahin pekmez karışımının içinde omega 3 ve omega 6 yağ asitleri bulunuyor. Beynin sağlıkla çalışmasına destek olan bu yağ asitleri sayesinde özellikle unutkanlık gibi hafıza sorunlarına iyi geliyor.


Kan dolaşımını hızlandırıyor
Tahin pekmez karışımı kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak vücut sıcaklığının artmasına destek oluyor. Bu etkisi sayesinde de kış aylarında sıkça tercih ediliyor.


Kilo vermek isteyenlere destek oluyor
Tahin pekmez karışımı hem enerji vermesi, hem kan dolaşımını hızlandırarak metabolizmaya destek olması hem de uzun süreli tokluk hissi vermesi sebebiyle zayıflamak isteyenlere de yardımcı oluyor. Ancak kalori miktarını da düşünerek onu tüketirken mutlaka ölçülü olmak, aşırıya kaçmamak gerekiyor.


Bağırsak hareketlerini düzenliyor
Tahin pekmez karışımı bağırsakların rahatlamasını sağlaması sebebiyle de tercih ediliyor. Bağırsak hareketlerinin sağlıkla devam etmesini sağlayan bu karışım, düzenli ve ölçülü bir şekilde tüketildiğinde kabızlık ve ishal gibi sıkça yaşanan sorunların ortadan kalkmasına destek oluyor.


Protein ihtiyacının bir kısmını karşılar
Tahin pekmez karışımı özellikle tahin sayesinde vücudun günlük protein ihtiyacını karşılıyor. 100 gram tahinin içinde yaklaşık 17 gram, 100 gram pekmezin içinde ise 1.1 gram kadar protein olduğu biliniyor. Protein bakımından zengin beslenmesi gerekenler, sporcu beslenmesi yapanlar için çokça önerilen besinler arasında yer alıyor.

Tahin pekmez günde ne kadar yenmeli?

Tahin pekmezin faydalarından yararlanabilmek için hazırlayacağınız karışımdan günde 2 tatlı kaşığı kadar tüketmek yeterli olacaktır.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir