• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Otoban Altından İçme Suyu Hattı Geçecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), yağmur suyu ile kanalizasyon (atık su) kanallarını ayırma ve çürüyen içme suyu şebeke yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yeni su ve boru hatları çalışmalarını da sürdüren ASKİ, Çatalan içme suyu hattının, toprağı delme suretiyle otobanın altından geçirecek.


Çatalan İçme Suyu hattı döşeme uygulamalarını denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, projeyle ilgili şunları söyledi. "çalışmalarda otobanın üstünde trafik devam ederken, 8.5 metre derinden içme suyu hattının döşeniyor. Otobanın alt kısmındaki çalışmalarda Sarıçam Yıldırım Beyazıt Mahallesi muhtarlığının önünden kuzeye, hattın döşeneceği alanları deliyoruz. Delme çalışmaları tamamlandı, borular döşendi. Çevresine de çimento şerbeti basılarak hem boru sabitleniyor, hem de paslanmaya karşı koruma altına alınıyor" dedi.


Çalışmaların nüfus artışı öngörülerek planlandığını vurgulayan Aldırmaz, "Ayrıca, buradaki derenin ıslahı söz konusu. Önce hattı döşeyip, sonra derenin ıslahı yapılacak. Böylece dere ıslahından sonra ikinci bir iş olmayacak, kamuya da ek yük gelmeyecek" şeklinde konuştu.

Ayhan Kaya-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir