• DOLAR 32.46
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2390.621
  • ...
Siirt'te "intihar süsü" verilen cinayet aydınlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

9 yıl önce 'intihar süsü' verilerek işlenen cinayet, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin çalışmaları sonucu aydınlatılırken, olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheliden 1'i tutuklandı.

Konu ile ilgili Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, “Pervari ilçesi, Yapraktepe köyünde 11 Ocak 2014 tarihinde Kader Ertem isimli şahsın ateşli silahla intihar ederek hayatını kaybettiği şeklinde tahkikatı yapılan olay ile ilgili Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT timlerince yeniden çalışma ve kriminal inceleme yapılmış ve tespit edilen hususların Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilmesi neticesinde; maktul Kader Ertem'in ölümü ile bağlantılı olan Ş.A., T.A., M.A. ve İ.A. isimli şahıslar 14 Aralık 2022 tarihinde icra edilen operasyonla Yapraktepe köyünde yakalanarak gözaltına alınmıştır. T.A.'nın kendisine ait ateşli silahla Kader Ertem'in öldürülerek olaya intihar süsü verildiği ortaya çıkarılmıştır.” denildi.

Gözaltına alınan T.A. isimli şüpheli şahıs adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

M.A., Ş.A. ve İ.A. isimli şahıslar Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca ifadelerinin alınmasını müteakip serbest bırakıldı. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir