• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ASTKP: Bu pervasız, yıpratma operasyonunun karşısındayız          
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'daki 50 STK'nın adına açıklamayı okuyan Diyanet-Sen Adıyaman Şube Başkanı Emin Çil, İslami değerlere ve aile yuvasına saldıran kimi cenahların halk arasındaki birlik ve beraberliği bozmak bu durumdan bir takım siyasi rantlar elde etmek istedikleri belirtti.

Çil açıklamasında, "Halkımızın da yakinen bildiği gibi ecdadımızın, uğrunda nice şehitler vererek koruduğu bu cennet vatanımızı, asırlarca akla hayale gelmeyecek hile ve entrikalarla karıştırmak halkımızın huzurunu bozarak milli ve manevi değerlerimize zarar vermek suretiyle sinsi emellerine ulaşmak isteyen bir takım gizli mihraklar yine boş durmamakta bu cennet vatanı bölmek ve istedikleri gibi yönetecekleri bir ülke haline getirmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Bu haberler üzerinden halkımız arasındaki birlik beraberliği bozmak istiyorlar"

Ülkede bozgunculuk çıkarmak isteyenlerin amaçlarına değinen Çil, "Sinsi amaçlarına ulaşmak isteyen bu gizli mihraklar şimdi de halkımızın çok hassas olduğu ve üzerine titrediği, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız üzerinden bir algı operasyonu yapmakta, henüz mahkeme sürecinde olan aile içi bir sorunu, doğruluğu netleşmemiş birtakım haberleri gerek yazılı ve görsel medya gerekse sosyal medya imkânlarını kullanarak yaymak ve bu haberler üzerinden halkımız arasındaki birlik beraberliği bozmak, bu durumdan bir takım siyasi rantlar elde etmek istemektedir. Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak şunu hemen belirtmeliyiz ki geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz yavrularımızın ve hassaten kız çocuklarımızın henüz çocuk yaşta evlendirilmesi, ne yüce dinimiz İslam'ın ne de halk olarak sahip olduğumuz vicdani ahlakın kabul edeceği bir durum değildir. Böyle bir yanlışı kim yaparsa yapsın karşısında durmak hem dinimizin hem de vicdanımızın bize yüklediği bir sorumluluktur. Medeni kanunda da ifade edildiği gibi evlenme yaşı Türkiye de gerek kız gerek erkek için; kişi 16 yaşında mahkeme izni, 17 yaşında anne baba izni ve 18 yaşında ise kendi rızasıyla evlenebilmektedir. Bu yaş uygulaması dışında bir evliliği kesinlikle doğru bulmadığımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz." dedi.

İnsanlar ahlak ve maneviyat olarak yetiştiren STK'lara saldırılarıda karşısında olduklarını dile getiren Çil, "Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi toplumsal huzurumuzu bozmak isteyen bu sinsi mihraklar, toplumsal huzurumuzun kaynağı olan ve hepsi birbirinden değerli olan vakıflarımıza, derneklerimize, bu cennet vatanın bekası ve halkımızın huzuru için çalışan pek kıymetli âlimlerimize ve onların müntesiplerine de pervasızca saldırmaktadırlar. Toplumumuzun temel taşlarını oluşturan insanlarımızı ahlak ve maneviyat düsturuyla eğiten vakıflarımız, derneklerimiz, sendikalarımız ve cemaatlerimizi yıpratma çabaları, 28 Şubat mantığıyla milletimize ait kürsülerden pervasızca yapılan açıklama, konuşmaları ve özellikle iftiraları şiddetle kınıyoruz.  Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak bu pervasız, yıpratma operasyonunun karşısında olduğumuzu siz değerli halkımıza deklare ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir