• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Azerbaycan'dan "Ermenilerin yaşadığı yere doğal gaz iletilmediği" iddialarına açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Bakan Ceyhun Bayramov'un katılımıyla Azerbaycan'da diplomatik temsilcilere yönelik bir brifing düzenledi.

Burada konuşan Bayramov, Azerbaycan sivil toplumu temsilcilerinin ve çevre aktivistlerinin son günlerde Şuşa-Laçin yolunda protesto eylemine yol açan durumun henüz çözülmediğine dikkat çekti.

Mevcut durumun insani krize yol açabileceği iddialarının abartılı olduğunu kaydeden Bayramov, Azerbaycan tarafının, topraklarında yaşayan Ermenilerin insani ihtiyaçlarını karşılamaya her zaman hazır olduğuna işaret etti.

Bayramov, Azerbaycan tarafının yerel Ermeni sakinleriyle diyaloğu teşvik etmek için adımlar attığını bildirdi. 

Bayramov, konuşmasında Azerbaycan tarafının, Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı bölgelerde doğal gaz arzının durdurduğuna dair yanlış bilgilerin yayılmasına da açıklama getirdi.

Bayramov, "Söz konusu bölgeye doğal gaz tedariki Ermenistan tarafından sağlanıyor ve o bölgenin doğal gaz ağı Azerbaycan'ın ağına entegre değil. Yine de Azerbaycan, herhangi bir teknik arıza durumunda daha önce olduğu gibi sorunun çözümü yönünde diyaloga hazırdır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir