• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Üstüne ağaç düştü, 40 bin TL tazminat aldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Olay, 5 Şubat 2020 tarihinde Karabağlar ilçesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan Karabağlar Belediyesi Egeli Sabah Parkı’nda meydana geldi.

55 yaşındaki Hatice İnce'nin üstüne ağaç düştü ve yere yığıldı. İnce, hemen hastanenin acil servisine yatırıldı. Çürümüş ağacın üzerine düşmesi nedeniyle yaralanan İnce, bir gün süren tedavisinin ardından taburcu edildi.

"Canımla uğraşırken belediye ağacı kaldırıp üzerine beton dökmüş"

Olayda kusurlu olduğu gerekçesiyle Karabağlar Belediyesine maddi ve manevi tazminat davası açan Hatice İnce, 2 yıllık hukuk mücadelesini kazandı. İzmir 5. İdare Mahkemesinde görülen davada, hizmet kusuru işlediği değerlendirilen belediyenin İnce’ye 40 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmedildi.

Olay sonrası fiziksel ve psikolojik olarak sorunlar yaşadığını, söz konusu çürümüş ağacın kaldırılması için belediyeye defalarca şikayette bulunulduğunu belirten İnce, “Karabağlar Belediyesinin çürümüş ağaçları denetleyerek temizlemesi gerekirdi. Bakım yapmaları gerekirdi. Ben canımla uğraşırken belediye hemen o sırada ağacı kaldırıp üzerine beton dökmüş. Benim yaşadıklarım başkalarının başına gelmesin. Bu dava ile hak yerini buldu” dedi.

TRT haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir