• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
AB Komisyonu Başkanı Leyen: Ucuz enerji devri bitti, en akıllı çözüm yenilenebilir enerji
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Fransa’nın Strazburg şehrinde devam eden Genel Kurul oturumları çerçevesinde "AB Liderler Zirvesi için hazırlık" oturumunda yaptığı açıklamada, yaşanan enerji krizine dair AB’nin izlemesi gereken politikalara değinerek, "Yaptığımız her şeyin bir bedeli var" ifadelerine yer verdi.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle AB’nin Rusya’ya karşı aldığı yaptırım kararlarının AB için olumsuz sonuçları olduğunu belirten Leyen, daha önce AB için uygun fiyatla tedarik edilen ve bu duruma alışmış olan Avrupa için artık ucuz fosil yakıtlar devrinin kapandığını söyledi.

Avrupa için daha pahalı enerji devrinin başladığını belirten Leyen, "Rus enerjisinin ucuz tedariki, birçok Avrupa endüstrisinin iş modelinin bir parçasıydı. Bu model, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla paramparça oldu. Rahatsız edici gerçek şu ki o model geri gelmeyecek. Uluslararası Enerji Ajansı bize Rus gazının yokluğunda Avrupa’nın artık yapısal olarak daha yüksek fosil yakıt ithalat fiyatlarıyla karşı karşıya olduğunu hatırlattı. Dolayısıyla KOBİ’lerimiz ve sektörlerimiz için sürdürülebilir tek yol yenilenebilir enerjiye geçiştir. Yenilenebilir enerji sadece uygun fiyatlı değil, aynı zamanda evde de üretilebiliyor. Avrupa’da değerlendiriliyor" dedi.

Leyen, küresel risklere çare olarak AB’nin kendi bünyesindeki şirketlere daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir