• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek organizasyonda son teknoloji inovasyon ürünleri sergilenecek.

3 gün sürecek fuara 68 ülkeden 35 binin üzerinde katılımcı bekleniyor.

Düzenlenen fuara Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı,  TÜYAP Fuarlar Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Varlık ve Makina İmalatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Gencer katıldı.   

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat, "4 gün boyunca gerçekleşecek ticari faaliyetler ile ülke ve bölge ekonomisine önemli değerler kazandıracak, en önemli özelliği yerli ve milli üreticiler olmasıdır. Robotik sistemlerden, üç boyutlu yazıcı ve tarayıcılarda kadar son teknoloji ürünlerin sergileneceği fuara 68 ülkeden ziyaretçiler ağırlamayı bekliyoruz. Türk makine sektörünün ihracat tutarının 23 milyar dolara çıkarak ilerlemesinde fuarların itici gücü ortaya çıkmaktadır. 4 gün boyunca ciddi bir sinerji katacağına inandığımız fuara katım sağlayan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Dünyada beş ülke bu ihracatın yüzde 60'ını tek başına gerçekleştiriyor"

Fuarda bir konuşma yapan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, "Bursa bir sanayi şehri olduğu kadar fuarcılık ve kongre turizminde de önemli merkezlerinden bir tanesidir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarımız 35 binin üzerinde sektörün oyuncularını bir araya getiren bir noktaya geldi. Şehirler ve ülkeler ürettiklerini dünya pazarına sundukları kadar dünyada güçlerini gösterirler. Bursa'mızın ve ülkemizin en güçlü olduğu sektör ve alanlarda şehrimizde kentimizde hayata geçirmek için aktörlerimizle çalışmaktayız. Makina sektörü 20 milyar dolar ihracat rakamını geçen üç sektörden biridir. Dünyada beş ülke bu ihracatın yüzde 60'ını tek başına gerçekleştiriyor. Ülke olarak hedefimiz bu beş ülkenin içine girebilmek. Türk sanayisinin yerli ve milli projeleri kabul etmesi en önemli noktalardan biridir." diye belirtti.  

"Fuara 35 bin katılımcı bekliyoruz"

Düzenlenen fuarda bir konuşma yapan TÜYAP Fuarlar Genel Müdür İlhan Ersözlü, "Düzenlediğimiz metal işleme, otomasyon ve saç işleme teknoloji fuarları ile sektörde düzenlenen makina fuarları içerisinde en güçlü fuarlarda biri haline geldik. Kendi konusunda Türkiye'nin en önemli üretici  ve bayileri fuarda yerini alıyor.İlk günden itibaren yoğun bir ziyaretçi girişi var. Tanıtım ve iletişim çalışmalarının sonuçlarını hep birlikte alacağız. Üretimin yoğun olduğu bölgelerden ziyaretçilerimiz var. Fuara 35 bin katılımcı bekliyoruz. İç ve dış satışlara fuar büyük bir katkı sağlayacaktır. Fuarın hazırlanmasında destek olan derneklerimize çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 17 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor. (İLKHA)