• DOLAR 32.833
  • EURO 35.277
  • ALTIN 2452.569
  • ...
Afganistan Başbakan Yardımcısı Hanefi: Hiç kimsenin ayrımcılığa uğramasına izin vermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkenin kuzeyindeki Cüzcan (Cevzcan) vilayetine bir ziyaret gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı Hanefi, Khush Tapa ilçesinde halkla bir araya geldi.

Farklı etnik halkların yaşadığı Cüzcan'da Khush Tapa ilçe sakinlerine hitap eden Hanefi, İslam Emirliği'nin; hiç kimseye karşı bir baskı uygulanmasına müsaade etmeyeceği gibi herhangi bir ayrımcılık yapılmasına da izin vermeyeceğinin altını çizdi.

Afganistan İslam Emirliğinin, bu ülkenin binlerce şerefli evladının kıymetli canlarını feda etmeleri sonucu bu sistemin vücuda geldiğini hatırlatan Başbakan Yardımcısı Hanefi, hem bu zaferin hem de ülke bütünlüğünün korunması için tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyledi.

Kalkınma ve altyapı projelerini hayata geçirmek için İslam Emirliği'nin büyük çaba sarf ettiğini kaydeden Hanefi, Afganistan'ın gelişmesi, refahı ve ulusal egemenliğin korunması için de çalışacaklarına dair halkın kendilerine güvenmelerini istedi.

Khush Tapa ilçe halkı; eğitim, yüksek öğrenim, elektrik, temiz içme suyu, medrese ve sağlık okullarının olmaması nedeniyle yaşadıkları sorunları Başbakan Yardımcısı Hanefi'ye ileterek bu konuların çözüme kavuşturulması talebinde bulundu.

 

(İLKHA)




Bu haberler de ilginizi çekebilir