• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Cemil Çiçek yeniden TBMM başkanı seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, saat 15.00`te yeni TBMM Başkanı`nı seçmek üzere toplandı.
 
Birinci ve ikinci turda Meclis Başkanı adaylarından hiçbiri, üye tam sayısının üçte ikisi olan 367`ye ulaşamadı.
 
İlk turda, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek 292 oy, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk 108 oy ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal 51 oy aldı.
 
TBMM Genel Kurulu`ndaki seçimin ikinci turunda 483 oy kullanıldı. AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek 294 oy alırken CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk 110 oy ve MHP Konya Milletvekili Faruk Bal 47 oy aldı. Oyların 24`ü boş, 8`i geçersiz çıktı.
 
İkinci turda da üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuna ulaşılamaması üzerine üçüncü tur oylamaya geçildi. Bu turda, seçilebilmek için üye tam sayısının salt çoğunluğu olan 276 oya ulaşılması gerekiyor.
 
Anayasa hükümlerine göre, TBMM Başkanı seçilebilmek için, yapılacak oylamaların ilk ikisinde adaylardan birinin üye tam sayısının üçte iki (367) çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor.
 
Bu çoğunluk sağlanamazsa yapılacak üçüncü turda seçilebilmek için üye tamsayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday, TBMM Başkanı seçilmiş olacak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir