• DOLAR 34.197
  • EURO 38.194
  • ALTIN 2919.899
  • ...
Sel felaketinde toplam zarar açıklandı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinin selden olumsuz etkilendiğini dile getiren Kirişci, "tufan" denilebilecek yağış düştüğünü vurguladı.

 En azından can zayiatının önlenmesi adına meteorolojik uyarıların önemli olduğunu bildiren Kirişci, "Bu hadisede de can zayiatının olmaması hepimiz adına mutluluk vericidir. Maddi kayıplarla ilgili her zaman olduğu gibi hükümetimiz, devletimiz bunun gereklerini yerine getirme konusunda tüm iradeyi ortaya koymaktadır." diye konuştu.

"Hayat normale dönene kadar çalışmalarımız sürecek"
Kirişci şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bu konuda rahat olmasını belirtmek isterim. Antalya'da toplam 327 bin dekar alanda, serada, örtü altında üretim yapılmaktadır. Kumluca'da 40 bin dekarlık üretim, Finike'de 7 bin, Demre'de 17 bin dekarlık üretim olduğunu belirtmek isterim. Kumluca'da 16 mahallede 21 bin dekar örtü altı üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu 21 bin dekarın 12 bin dekarı selden etkilenmiştir. Kumluca'da arıcıların kışlak olarak kullandıkları Salur bölgesinde 100 bin arı kovanının bulunduğu bölgede 6 arı yetiştiricisine ait bin arı kovanı selden zarar görmüştür."

Zararların tanzimi
Çiftçilerin zarar tanzimine yönelik nasıl adımlar atılacağına yönelik soru üzerine Kirişci, şunları söyledi:

"İki tür sahada çiftçi var. Bir grup TARSİM dediğimiz 16 yıldır uygulamada olan 9 farklı risk grubunda poliçe düzenleyen sigortacılık uygulaması var. TARSİM'e sigorta yaptıranların, gördükleri zarar ve ziyanlar TARSİM üzerinden yürüyecek. TARSİM'e sigorta yaptırmayan vatandaşlarımızın önce ön, daha sonra da kesin hasar tespitleri yapıldıktan sonra oluşturulacak liste Cumhurbaşkanlığına sunulmakta. Orada Güvenlik Genel Müdürlüğü üzerinden vatandaşımızın zarar ve ziyanı noktasında yardımcı olunmakta. Diğer kurumlarla ilgili de kredi borçları varsa bunların ertelenmesi veya bunlara sıfır faizli kredi kullandırılması gibi çalışmalarımız uygulamaya konulmuş olacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir