• DOLAR 32.713
  • EURO 35.467
  • ALTIN 2495.98
  • ...
İstanbul'da "Dünya Mülteciler Günü Konseri" düzenlenecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Mülteci Hakları Derneği; 5'inci kez düzenlediği Dünya Mülteciler Günü Konserini Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla 18 Aralık Pazar günü saat 18.00'de Üsküdar Belediye'sinin ev sahipliğinde, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirecek.

18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü'nde gerçekleşecek olan konserde; Kanada, Fransa, Doğu Türkistan, Tunus, Fas, Filistin, Lübnan, Ürdün, Yemen, İran, Suriye ve Türkiye'den birçok sanatçı eserlerini seslendirecek. Konserde Ahmed Adel, Ala Al Khatib, Aykut Kuşkaya, Mehmet Ali Aslan, Omar Al Banna, Sarah Elizabeth Atkinson ve Noureddine Ben Aicha gibi birçok ünlü sanatçı sahne alacak.

Düzenlenecek programda ayrıca; heykel, minyatür, tezhip, ahşap oyma, geri dönüşüm sanatları, heykel ve tablolar sergi alanında ziyaret edilebilecek.

UMHD Başkan Yardımcısı Süleyman Kurt, düzenleyecekleri konser ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulundu.

"Konserin amacı; ülkemizde yaşayan mülteci ya da misafir sanatçıların hem kendi kitleleriyle hem de Türkiye halkıyla buluşmalarını sağlamaktır"

Düzenlenecek konserin 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü münasebetiyle düzenleneceğini belirten Kurt, "Bu konserin amacı ülkemizde yaşayan mülteci ya da misafir sanatçıların hem kendi kitleleriyle hem de Türkiye halkıyla buluşmalarını sağlamak, onlara konser verebilecekleri bir imkân oluşturmaktır. Konser, Kültür Bakanlığı'nın katkıları ve Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek. Bu yıl beşincisini düzenliyoruz. Pandemi sebebiyle iki defa online düzenlemiştik, daha önce seyircili yapmıştık şimdi de yine seyircili gerçekleştireceğiz. Bu yıl diğer dört organizasyondan farklı olarak bir de sergimiz olacak. Sergide mülteci sanatçıların eserlerine yer vereceğiz. Resim, karikatür, heykel, minyatür ve geri dönüşümden oluşan sergilerimiz fuaye alanında olacaktır." dedi.

"Türkiyeli sanatçılarla birlikte yaklaşık 16-17 farklı sanatçı sahne alacak"

Birçok ülkeden sanatçının sahne alacağına değinen Kurt, "Doğu Türkistanlı, Yemenli, Filistinli, Suriyeli, Mısırlı, Kanadalı ve Fransalı sanatçılarımız konserde yer alacak. Konser, ağırlıklı olarak Türkçe ve bilinen Türkçe eserlerin farklı dillerde icra edilmesinden oluşacak. Türkçe, Kürtçe, Arapça, Yunanca, Uygurca ve Fransızca eserler olacak. Konserimiz de Türkiyeli sanatçılarla birlikte yaklaşık 16-17 farklı sanatçımız sahne alacak. Bu yıl ilk kez misafir ettiğimiz Doğu Türkistanlı bir sanatçımız da olacak. Konserimizin temel amacı; Türkiye'de yaşayan misafir halklara mensup sanatçıların Türkiyeli sanatçılarla, Türkiyeli izleyicilerle ve kendi hedef kitleleriyle buluşmalarını sağlamaktır. Halklar arasında bir kardeşliğe vesile olmak ve sanatın, müziğin ve kültürün ortak payda olan birleştiriciliğine vesile olmaktır." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık iki saat sürmesi planlanan konsere katılım ücretsiz olacak. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir