• DOLAR 34.2
  • EURO 38.197
  • ALTIN 2900.008
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, belde iken köye dönüştürülen Servi halkını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş daha önce belde olan ancak nüfus yetersizliğinden ötürü köy statüsüne dönüştürülen Servi halkını ziyaret etti.

Halkla bir araya gelen HÜDA PAR heyeti, halkın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Alpaya, Servi köyü sakinlerinin, belde olan statülerinin köye dönüştürülmesine tepkili olduklarını aktardı.

Köye dönüştürüldükten sonra bölgeye hiçbir hizmet yapılmadığını dile getiren köylüler, düzenli toplatılmayan çöpler yüzünden köyün çöpler içerisinde kaldığını söyledi.

Alpaya, belde statüsünden köy statüsüne düşürülme sürecinde nüfusunun tam yazılmadığı ve bu yüzden beldeden köye düşürüldüğü iddialarının da dile getirildiğini aktardı.

"Servi'nin tekrardan belde belediyesi statüsüne alınması lazım"

Alpaya, "Köye dönüştürülmüş beldenin coğrafi konum itibari ile tekrardan beldeye dönüştürülmesi hususunda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. İvedilikle eski konumuna yani belde konumuna getirilmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bölgeden göçler var"

Alpaya, "Köy sakinleri hayat pahalılığından şikayetçidirler. Zengin daha zengin olmuş, fakir ise daha da fakirleşmiştir. Bölgede yakıt ve yem pahalılığından dolayı bağ bahçe ekimi ve hayvancılık yapılamıyor. Belde olmaktan çıkarıldığından dolayı çöp hizmetleri, yol hizmetleri gibi diğer kamu hizmetlerinin hepsinde aksama var. Köy sakinleri başka yerlere göç etmiş durumda. Şu anda kesinlikle imara yönelik tek bir hizmet olmadığı gibi çevre mahallelerin yollarının yapımı konusunda da sıkıntılar var." dedi.

Hayat pahalığının bölgede olumsuz sonuçlar doğurduğunu aktaran Alpaya, "Fırıncılar ve diğer esnafın aşırı vergi ödemeleri söz konusu. Buna pahalılık da eklenince halk bu durumdan mustarip ve bölge halkı beldelerinin geri verilmesi çağrısında bulunuyorlar." diye konuştu. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir