• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Gurbetçi işçi alımı başlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya farklı meslek gruplarından yabancı uyruklu vatandaşları ve özellikle Türkiye vatandaşlarını işçi olarak alımını yapıyor. Geçtiğimiz günlerde işçi alımı yapılacağını açıklayan Almanya'da garsondan, doktar'a, lojistik sektöründen paketlemeye farklı alanlarda işçi alımı gerçekleşecek.

Almanya Hangi Meslek Gruplarından İşçi Alacak
Yaklaşık 7 milyon işçi açığının olduğu Almanya, dış ülkelerden ve özellikle Türkiye'den işçi alımı yapacağını duyurdu. Yıllardır Türkiye vatandaşlarını işçi olarak alan Almanya'nın sevindirici haber vermesinin ardından, Almanya'ya gitmek isteyenler süreci yakından takibe aldı. Uzun yıllardır özellikle Türkiye vatandaşlarından işçi alımı yapan Almanya, gurbetçi işçi olmak isteyenlerin umudu oldu. Peki Almanya'da işçi olmak için neler gerekli sizler için araştırdık.

Almanya'da İşçi Olmak İçin Neler Gerekli

-Diploma Şartı aranmıyor

-Başlangıç seviyesinde Almanca bilmek yeterli

-Mesleğinde en az 2 yıl deneyim sahibi olması

Almanya'ya alınacak meslek grupları arasında garson, öğretmen, mühendis, doktor, sağlık personeli, inşaat, paketleme ve lojistik sektörü için işçi alımlarına ihtiyaç olduğu açıklandı. Almanya Federal Hükümetinin resmi sitesinden işçi alımları için başvuru adımlarını gerçekleştirebilirsiniz.

Bu haberler de ilginizi çekebilir