• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Avrupa Yetim Eli Derneği Burundi'de yardım çalışmalarına devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya merkezli uluslararası yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli Derneği gönüllüleri Afrika Kıtasındaki hayır çalışmalarına devam ediyor.

Avrupa Yetim Eli Derneği gönüllüleri, Afrika’nın Burundu ülkesinde yürüttüğü hayır çalışmalarını 3 yıl önce Gutambo bölgesinde meydana gelen selden sonra kurulan çadırlarda yaşam mücadelesi veren ailelere yardım ulaştırarak devam etti.

Burundi'ye bağlı Gutambo bölgesinde çadırda kalan ailelere battaniye yardımında bulunan dernek üyeleri daha sonra şehrin farklı noktalarında süt keçisi, nakdi ve giysi yardımında bulundu. Dernek üyeleri son olarak çocuklara ücretini hayır severlerin bağışladığı sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

Yemek dağıtımında özellikle boş bir tabağı eliyle temizleyerek kalan pilav tanelerini yemeğe çalışan çocuğun görüntüsü ise yürek burktu.

Yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklama yapan Avrupa Yetim Eli Derneği gönüllüsü Nizamettin Aygan şunları söyledi:

"İnsani yardım kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak dünyanın en yoksul ülkelerinden Burundi'deyiz. Burundi'de gerçekleştirdiğimiz birçok projenin yanında şimdi battaniye projemizi gerçekleştiriyoruz. Bundan 3 yıl önce bir sel felaketi yaşanmış bu bölgede, buradaki kerpiç evlerin çoğunu sel kendisi ile sürükleyip götürdü. Binlerce mazlum, mağdur insan çadırlarda yaşıyorlar. Çadırlarda çok ince ve gece serin olduğu için bizden battaniye yardımı talebi vardı. Bizde bu talep karşısında hayırseverlerimize çağrıda bulunduk. Hamdolsun her çağrımızda olduğu gibi bu yardım çağrımıza da hayır severler kulak verdi. Gerçekten çadır kenti gezdik, büyük bir mağduriyet, mazlumiyet var. Tabi vereceğimiz battaniyeler belki yetmeyecek ama en azından bir kısmını halletme şansına erdik elhamdullilah. İlk defa bir kuruluş olarak bu bölgeye ulaşmanın sevincini yaşıyoruz."

 

 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir