• DOLAR 32.341
  • EURO 35.217
  • ALTIN 2430.901
  • ...
Burundi'de 3 yıl önce meydana gelmiş selden sonra kurulan çadır bölgesini dünya medyasından ilk defa İLKHA görüntüledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sel felaketine maruz kalan insanlar kurulan çadır bölgesinden ilk defa görüntülendi.

Avrupa Yetim Eli Derneği'nin bölgedeki yardım çalışmalarını takip eden gazeteciler kampı içler acısı durumunu görüntüledi. 3 yıldır çadırlarda yaşayan insanlar hem açlık ve hem de soğukla mücadele ediyorlar.

Yine kampta bulunan yetim çocuklar şartların yetersiz olduğu bir binada beton zemin üzerinde yatıyorlar. Bölgedeki mağduriyetin duyan Avrupa Yetim Eli Derneği gönüllüleri başta battaniye olmak üzere ayni ve nakdi yardımda bulundular.

Bölgede çalışmaları takip eden Gazeteci Güngör Yavuzaslan ve İLKHA Ağrı Temsilcisi Ömer Adıgüzel bölgede yaşanan dramı ilk defa görüntüledi.

Yaklaşık bin 500 insanın yaşadığı ve ciddi bir yardıma ihtiyaç duyan bölge için yürütülecek olumlu çalışmalar ciddi bir mağduriyeti giderecek. Çadırlar ince olduğu ve bölge sürekli yağış aldığı için geceleri serin olmakta.

Yaşam standartlarının düşük olduğu bölge insanlık tarafından adeta unutulmuş vaziyette. Devlet 3 yıldır devam eden mağduriyet için ise hiçbir girişimde bulunmamış. Salgın hastalıklar bölgede kol geziyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir