• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Fisk: Mısır Aptal Bir Cuntayı Kabul Etmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dışhaber Servisi
 
Mısır ordusunun gösterileri desteklediğini hatırlatan Fisk şöyle devam ediyor: “Göstericiler bunun ne anlama geldiğini iyi düşünmeli.
 
Laik Cezayirliler, Cezayir Ordusu’nun 1992 yılında, İslami Selamet Cephesi’nin kazanacak olduğu seçimlerin ikinci turunu ertelemesini desteklediler.
 
Cezayirli generaller, dün Mısırlı askeri liderlerin çokça söylediği gibi, devletin ‘ulusal güvenliğinin’ tehlikede olduğunu belirttiler. Bunun ardından Cezayir’de 250 bin kişinin öldüğü bir iç savaş yaşandı.”
 
 Aptal Bir Cunta Yönetimi
 
 Eğer İslamcıların seçimleri kazanmasına izin veriliyorsa ülkeyi yönetip yönetemeyeceklerini de izin verilmesi gerekir diyen Fisk ,  Batı destekli diktatörlüklere ve Arap dünyasının askeri kliklerine muhalefet edenlerin her daim dillendirdikleri `özgürlük ve bağımsızlık` sloganlarının neden Mısır`da duyulmuyor?” diye soruyor.
 
2011’de devrimin taleplerinin ‘ekmek, özgürlük, adalet ve saygı görmek’ olduğunu belirten Fisk, bunların Mursi hükümeti döneminde kısmen karşılandığını  ancak öte yandan ordunun bunları karşılayacak durumda bulunmadığını belirtiyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir