• DOLAR 32.664
  • EURO 35.414
  • ALTIN 2498.834
  • ...
Türkiye'nin liderliğinde acil durumlar için Avrupa'da güçler birleşti!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa'nın bilim ve teknoloji politika ve uygulamalarının uyumlaştırılması amacıyla Kıta'nın teknoloji kapasitesini geliştirmek, üniversite-sanayi işbirliğinin kurulmasını sağlamak için yürütülen Horizon 2020 fonlama programı kapsamında, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle 13 ülkeden 24 paydaş kuruluşla "güvenli toplumlara" yönelik olarak TeamAware projesi hayata geçirildi.

Proje teklifi HAVELSAN tarafından hazırlanan TeamAware, 90 proje arasından 15 tam puan alarak Türkiye’ye Horizon 2020 Güvenlik kategorisinde ilk kez birinciliği getirdi.

Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, Belçika, Hollanda, İspanya, İtalya, Avusturya, İrlanda, Portekiz, Romanya ve Yunanistan'dan çeşitli firmalar, araştırma enstitüleri ve üniversitelerin katkı verdiği proje, Mayıs 2021'de başladı ve Mayıs 2024'te tamamlanacak.

Çeşitli giyilebilir algılayıcılar ve son teknoloji görüntü ve ses işleme sistemleri ile bir acil müdahale ekibinin etrafında olup biten olayların farkına varmasını sağladıklarını anlatan Akman, şu ifadeleri kullandı:

"Yangın, duman ya da operasyonu tehdit edebilecek başka kimyasal olaylar, patlamalar, silah patlamaları gibi olayları çeşitli alt sistemlerle tespit edip, operasyon dahilindeki takım üyesine bilgi olarak iletiyoruz. Aynı zamanda sağlık durumu, aktivite durumu, konum bilgilerinin de takım üyeleri arasında paylaşılması sağlanıyor. Bütün bu bilgiler operasyon esnasında TeamAware platform dediğimiz bir merkezde toplanıp gösterim yapılıyor. Hem operasyon merkezindeki amirin önüne bu bilgiler düşüyor hem de operasyon dahilindeki takım üyelerinin önüne artırılmış gerçeklik gözlükleri ya da mobil cihazlar üzerinden geliyor. Bu bilgiler doğrultusunda operasyonun hızı, verimliliği artıyor, operasyondaki can ve mal kaybı minimuma indiriliyor."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir