• DOLAR 32.704
  • EURO 35.461
  • ALTIN 2478.929
  • ...
Bakan Akar: Pençe Kılıç Harekatı'nda 364 PKK elemanı öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Bakan Akar, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde PKK'ye yönelik 19 Kasım'da başlatılan Pençe Kılıç dahil son dönemin en büyük, en kapsamlı kara ve hava operasyonlarının icra edildiğini belirtti.

Akar, "Harekatta, terör hedefleri ateş altına alınmış, çok sayıda barınak, sığınak, mağara, tünel, depo ve sözde karargah tam isabetle imha edilirken, aralarında örgütün sözde yöneticilerinin de bulunduğu tespit edilebilen 364 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristler tarafından 20-22 Kasım’da hedef gözetmeksizin sivil yerleşim yerlerine yapılan alçak saldırılara ise her zaman olduğu gibi gerekli karşılık verildi, verilmektedir. Şehitlerimizin, masum insanlarımızın kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmayacağız, teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.

Bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen ülkeler başta olmak üzere hiç kimse bizden sınırımızın hemen dibinde yuvalanan teröristlere karşı müsamaha göstermemizi beklemesin. Operasyon, teknik, taktik ve matematik konusudur. TSK, ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği için uygun yer ve zamanda gerekli her türlü tedbiri almıştır, alacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Irak’ın kuzeyinde PKK ile mücadelemiz, Irak ile koordineli ve yakın iş birliği içerisinde sürdürülmektedir. Son olarak 17 Nisan’da başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile kilit kapatılmış ve böylece hudutlarımızın ileriden güvenlik ve kontrolü sağlanmıştır. Bu kapsamda icra edilen operasyonlar ile yıllarca teröristlerin yuvalandığı 'girilemez' denilen yerlere girilmiş, 'ulaşılamaz' denilen yerlere ulaşılmıştır. Mehmetçiğin nefesi, teröristlerin ensesindedir."

Akar, TSK'nın, DAİŞ ile göğüs göğse mücadele eden tek ordu olduğunu ve yaklaşık 4 bin 500 örgüt mensubunun öldürüldüğünü de belirtti.

Akar, Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar sonucunda 530 bini Türkiye’den olmak üzere 1 milyondan fazla Suriyelinin evlerine ve topraklarına gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde döndüğünü belirten Bakan Akar, "Güvenli hale getirilen bölgelerde hayatın normalleşmesi için de ilgili bakanlık, kurum ve kuruluşlar ile koordineli olarak çalışmalarımız devam etmektedir." dedi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir