• DOLAR 32.435
  • EURO 34.605
  • ALTIN 2384.793
  • ...

Köyde yaşamına devam eden Çağlar, kış ayının gelmesiyle beraber ailesinin geçimi için çalışmak zorunda olduğunu ifade ederek maddi geçim sıkıntısı çektiğini ifade etti.

Her gün sabahın erken saatlerinde evinden çıkarak işe koyulan Çağlar, herhangi bir dinlenme ve izin günü de bulamıyor.

Ayrıca uzun zamandır iş sahibi olabilmek için İŞKUR'a ismini kaydettiğini ancak isminin listede çıkmadığını vurguladı.

Kış ayının yaklaşmasıyla dışarıda çalışmak zorunda kaldığını belirten Çağlar, "Kış ayı yaklaştı, dışarıda çalışmak zorundayız. Ayakkabı boyacılığı yapmamla haliyle hiçbir sigortam da yok. Maddi sıkıntılardan geçinemiyoruz. 5 yıldır ayakkabı boyacılığı mesleğini icra ediyorum. Fazla bir kazancı olmuyor. Bu kışta bu işi yapıyoruz çok zorlanıyoruz. Sabah erkenden işimizin başına geçtiğimizde bazen siftah bile yapamıyoruz. Sabahtan akşama kadar bazen de yağmur yağarken çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır iş sahibi olabilmek için İŞKUR'a kayıt olduğunu ancak herhangi bir netice almadığını ve İŞKUR'da yaş sınırının kaldırılmasını talep eden Çağlar, yetkililere İLKHA mikrofonu aracılığıyla seslendi.

Çağlar, "10 senedir adımı İŞKUR'a yazdırıyorum, bir türlü adım çıkmıyor. Benim düzgün bir işim olmadığı sürece, sigortam olmadığı sürece hep sıkıntı çekiyoruz. Çocuklarıma, aileme mecbur bakmak zorundayım ama işler de olmuyor. Ayrıca İŞKUR'a kayıt olduğumuzda, 35 yaş üzeri alınmıyor. Ben şu an 44 yaşındayım. Zaten eskiden de adımı yazdırdığında çıkmıyordu. Tüm yetkilere sesleniyorum: İŞKUR'da 35 yaş üzeri sınırı kaldırılsa çok memnun oluruz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)