• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis’in ücra köylerindeki atıl binalar onarılarak köy yaşam merkezlerine dönüştürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açılan köy yaşam merkezlerinde kadınlar, kurs hocaları tarafından eğitiliyor. İl genelinde 27 köy yaşam merkezi açılırken, 8 binada sadece kurs eğitimi veriliyor.

Köy yaşam merkezlerine gelen kadınlar biçki, dikiş, giyim ve benzeri el sanatları eğitimini öğrenirken, erkekler de arıcılık ve meyvecilik gibi eğitimler görüyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesine bağlı Çekmece (Şehmiran) köyünde açılan köy yaşam merkezini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Emin Korkmaz, ihtiyaç duyulan her türlü kursun halk eğitim merkezleri üzerinden verildiğini söyledi.

Korkmaz, “Köy yaşam merkezindeki hayvanlardan tutun çocuklara, içerdeki kurslarımız, buranın tam bir yaşam merkezi olduğunu açık bir şekilde ifade ediyor. Bu köyümüzü Tatvan merkeze 4 kilometre uzaklıkta. 60 hanelik köyde 483 insanın yaşadığı bir yer. Burada hem ilkokul hem de ortaokulumuz var. Ana sınıfıyla beraber 120 öğrencimiz var. Bu eski okulumuzu bu yazın onararak köy yaşam merkezine çevirdik. Burada iki tane kursumuz var. 27 tane kursiyerimiz biçki, dikiş ve giyim üzerine devam ediyorlar. Tabi buralar sadece bu hanım efendilerin biçki, dikiş kursu üzerine değil, beyefendilerin de arıcılık, meyvecilik, hayvan yetiştiriciliği ve bu alanlarda ihtiyaç duyduğu her türlü kursu halk eğitim merkezi üzerinde arkadaşlarımız kendilerine verecekler.” dedi.

İl genelinde 37 köy yaşam merkezi açtıklarını belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

“Bitlis genelinde 37 köy yaşam merkezimiz var ama bunların 8 tanesi direk köy yaşam merkezi olarak inşa edilmiştir. Diğer yerlerdeki köy yaşam merkezlerimiz de mevcut okullarımızda bir yanda öğrenciler eğitim öğretimine devam ediyor hem köyde ihtiyaç duyulan kurslar halk eğitim merkezi üzerinden açılıyor. Sadece bu amaçla Güroymak ilçemizde 2, diğer ilçelerin her birinde de birer olmak üzere 8 tanedir.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir